Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Горивата може да поскъпнат с до 10 ст.

205 хил. лева удържат на снегопочистващите фирми в София

сняг, зима, трактор,

Около 205 хил. лева няма да бъдат изплатени на снегопочистващите фирми в София като санкция за допускане на заснежаване в някои от централните райони на столицата. Това заяви директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева, цитирана от „Фокус“.

„Фирмите успяват да почистят големите булеварди, но на 10-ти януари вечерта се получи отклонение, по неизвестни за нас причини, но те не са важни за нас, а резултатът. Те допуснаха по голяма чат от платната на тези 16 000 декара, които трябва да се обработват, да се получи заснежаване. Това се случи след 17.00 часа, а най-видимо беше в района на Орлов мост и бул. „Цариградско шосе“, посочи Георгиева.

По думите ѝ инспекторите са денонощно на терен като има начин да бъдат проверявани не само с физическо присъствие, а и с GPS системата, както и с наблюдение от страна на диспечерите

„Отговорът е да, справят се, но се допускат и отклонения от техническите условия. Сега също изчисляваме една санкция за 13-ти срещу 14-ти януари, когато в медиите се появи случая с ул. „Никола Габровски“ и автобуса там, но инспекторите си подават съответните данни, че и по други места е имало проблеми, за които фирмите няма да получат заплащане“, допълни още Веска Георгиева. Тя поясни, че се оценяват усилията им, но тяхно задължение е да се спазват всички изисквания по договорите, независимо от външните условия.

По разпореждане на кмета тече проверка в базите на снегопочистващите фирми, за да проверим наличните количества соли.

„Това не става окомерно, като гледа човек една купчина сол. Ние проверяваме техните складови наличности, те си имат отчетност, за да изясним какви са количествата на солта. Те са длъжни да работят до тогава, докогато има необходимост в обем, какъвто е необходим, за да изпълняват условията по договорите“, посочи Веска Георгиева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.