Чилич на финал, измести Григор от №3

Марин Чилич ще измести Григор Димитров от третото място в световната ранглиста от понеделник. 29-годишният хърватин ще се изкачи до рекордната за него позиция, след като за първи път стигна финал на откритото първенство на Австралия и общо трети от Големия шлем. Чилич спечели трофея на Ю Ес Оупън през 2014-а и загуби титлата на „Уимбълдън“ миналото лято.

В Мелбърн хърватинът успя да преодолее екзекутора на Григор Димитров. Британецът Кайл Едмънд бе далеч от напористата си игра в битката с българина и след 2 часа и 18 минути се предаде с 2:6, 6:7, 2:6.

„Мисля, че във втория сет играх на приливи и отливи. Не връщах толкова ретури, за да го подлагам на напрежение. В същото време Кайл започна да сервира по-добре и да вкарва повече опасни форхенди. Аз изпитвах трудности да спечеля две поредни точки. Имах ментални проблеми да задържа нивото си, но важното е, че се вдигнах и успях да взема тайбрека“, заяви Чилич.

„Във втория сет играх на приливи и отливи – призна Чилич . - Имах ментални проблеми да задържа нивото си, но важното е, че се вдигнах и успях да взема тайбрека. А Едмънд играе великолепен тенис и прогресира много в тура. Взе няколко скалпа, но това му оказа влияние в днешната среща. Най-доброто тепърва му предстои.“

Другият финалист ще бъде определен днес между Роджър Федерер и корейската сензация Хьон Чунг, който следващия месец ще играе на турнира в София.

----------------------

Изненада

Нова шампионка при жените

Нова шампионка ще има при жените в Мелбърн, защото нито една от финалистките не е печелила откритото първенство на Австралия. Съперничките нямат и титла от Големия шлем. Румънката Симона Халеп преодоля трудно миналогодишната победителка Ангелик Кербер (Германия) с 6:3, 4:6, 9:7 като продължилата 140 минути битка бе достойна за финал.

В другия полуфинал датчатката Каролине Возняцки надви Елиз Мертенс (Белгия) с 6:3, 7:6 и стигна до трета възможност да атакува първа титла от шлема. И за двете финалистки залогът е и първото място в световната ранглиста. Двубоят е в събота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт