Вижте акцентите от броя на "Труд" във вторник, 30 януари 2018

Удари часът за проверка на паралиите

02-01

Прокуратурата започна проверка на собственици на скъпи имоти за над 500 000 лева и луксозни автомобили от 5 марки, които са купени през 2015 и 2016 г. Акцията е по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров, който получил две справки – от НАП и от Главна дирекция „Национална полиция”.

 

Цецка Цачева признава в документ до НС:

Истанбулската конвенция

брани хомодвойките

04-01

Правосъдният министър Цецка Цачева е заявила в официален отговор до Народното събрание, че Истанбулската конвенция ще защитава и съжителството на еднополовите двойки. Това стана ясно вчера от публикация в социалната мрежа на соцдепутата Таско Ерменков във фейсбук, в която той показа факсимиле от писмото на правосъдното министерство.

 

Платен доклад срещу

българския зимен туризъм

Весела Кавръкова и Катерина Раковска

Платен и тенденциозен доклад срещу зимния туризъм у нас представи българският клон на швейцарската офшорка Световен фонд за дивата природа (WWF). На пресконференцията в София основни говорители бяха Веселина Кавръкова и Катерина Раковска от WWF. Онлайн се включиха тримата членове на екипа от консултантската фирма „Далберг адвайзърс”, които са изготвили доклада, озаглавен „Хлъзгави склонове”.

 

Дали случайно ВКС не е въвел третия пол у нас?

11_kuti

Крайно време е Конституционният съд да бъде сезиран, за да се пресекат опитите на лобистите на „еднополовите бракове“ да ги въведат и у нас - анализ на "Труд"

 

 

Може да вляза в политиката, но ако тя се оправи

Калканджиева

Най-застрашени от изнасилване са момичетата в малките населени места, казва президентът на агенция „Визаж“ Евгения Калканджиева в интервю за „Труд“

 

 

Националната сигурност минава покрай

ушите на българите

10_1

Засенчиха я вотът на недоверие и Истанбулската конвенция - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Петгодишен математик смята и в проценти

14-1

„Ние живеем на километър и 25% от училището ти, нали”. Такова питане отправя 5-годишният Лъчезар Томов към дядо си Борислав Борисов. Следват серия въпроси, с които дядото, който е директор на средното училище в град Опака, Търговищко, препитва малчугана - колко метра има в 1 км, колко процента е това, колко е в метри... Малкият скоростно смята и отговаря. И на български, и на английски.

 

В кои случаи имате право на намалено работно време

часовник, почивка, работно време

Трудово-правна консултация на "Труд"

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България