2100 са поставените ваксини в пунктовете на Столичната община през уикенда

Общо 2125 дози ваксини са направени през събота и неделя в пунктовете за ваксинация на Столичната община.

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова СО заедно със столичната РЗИ организира 11 ваксинационни кабинета през този уикенд, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Така направените имунизации в изнесените кабинети само през почивните дни от края на май до момента са общо 32 564.

В делничните дни желаещите да се имунизират, могат да го направят в 12 кабинета.

Пунктове има на двете метростанции - на "НДК" и на връзката между "Орлов мост" и "СУ Кл. Охридски", като работното време на пункта в метростанция "НДК" е от 8.00 до 14.00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13.00 до 19.00 ч. - във вторник и четвъртък. Пунктът в метростанцията при Софийски университет е с работно време от 13.00 до 19.00 ч. всеки ден.

Ваксинационните пунктове в мол "Парадайс" и "България" мол ще бъдат отворени и в делничните дни. Желаещите ще могат да се ваксинират в тези два търговски центъра всеки работен ден от 15.00 ч. до 19.00 часа. Медицински екипи от ДКЦ 11 ще обслужват двата пункта.

Изнесен кабинет ще продължава да работи и в Нов български университет от 8.30 до 16.30 часа.

Ваксинационни кабинети през седмицата има и в седем диагностично-консултативни центъра, чиито адреси могат да бъдат намерени на интернет страницата на Столичната община.

Продължава и инициативата на общината за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекциите "Аварийна помощ и превенция" и "Здравеопазване" на Столичната община по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони