Антон Кисе: Зеленски обра протестния вот на украинците

1900 коня в най-бързия електрически автомобил Четири двигателя изстрелват Pininfarina Battista за 12 секунди от 0 до 300 км/ч

Избирателите нямат воля за реформи в администрацията Няколко идеи за подобряване на средата за бизнес у нас

Продадоха пианото на Джон Ленън за над 500 хиляди долара

Полина Карастоянова: Нобходима е реклама на България в българските и международни медии

Община Шумен приема на работа още 16 души с увреждания

Как да надвием пролетната умора с правилните храни Повече вода и екзотични храни и подправки помагат

Автомобил „Тесла“ се замовзриви на паркинг в Китай (ВИДЕО)

Министър Порожанов: Проверени са над 17% от всички къщи за гости

Иво Христов: Корнелия Нинова ми предложи място в листата на БСП още през декември

Защо дядо си хванал млада красавица?

Jetta дебютира като нова марка в Китай На изложението в Шанхай бе показан SUV модел с означение Jetta VS5

В БСП победиха малцинствата Соросоидството е присъщо на българските евродепутати поради малцинствения си за партиите им произход

Ангел Джамбазки: „Ишиас политиката“ в Брюксел разпалва антиевропейските настроения

Кално свлачище взе 19 жертви в Колумбия

22 милиона лева са инвестирани в инфраструктурата на Велико Търново през 2018 г.

Над 22 милиона лева са инвестирани в инфраструктурата, градската среда и благоустройството на Велико Търново през 2018 година. Това обобщи кметът Даниел Панов по време на днешното заседание на Общинския съвет. С над 90% подкрепа местният парламент одобри отчета на изпълнението на мандатната програма за предходните 12 месеца.

Панов припомни, че в града е стартирал най-големият по своя обем от дейности проект, включващ обновяването на 38 улици и площади в старата част на града, както и на инфраструктура в кв. „Чолаковци“. „Благодаря на великотърновци за търпението, ремонтите навлизат в своята заключителна фаза“, каза кметът и акцентира, че над 8 километра е и обновената водопроводна мрежа в Стария град. „Подобрени са условията за живот на близо 10 000 жители на Велико Търново“, подчерта Панов и припомни, че с финансиране от републиканския бюджет основно са ремонтирани още няколко улици в източната част на кв. „Чолаковци“.

„С нов вид се сдоби Западната индустриална зона в Старата столица – оптимизирана е бизнес средата за над 50 предприятия и за над 5000 работещи“, продължи градоначалникът.

Отчетени бяха текущите ремонти, подобрили улична мрежа с над 18 000 кв. метра площ, ремонтираните близо 100 дъждоприемни шахти, преасфалтираните междублокови пространства в района на улиците „Краков“, „Ален мак“ и „Полтава“, обновените тротоарите и стълбищата на над 10 улици, възстановяването на пешеходния парапет до панорамния път към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, изградените 15 нови участъка от уличното осветление.

Даниел Панов описа значимите инвестиции в сферата на образователната инфраструктура – модернизацията на три училища и три детски градини с европейски средства, обновяването на 11 детски площадки в ясли, детски градини и междублокови пространства и др. „Повече от 4000 деца и ученици ползват тези подобрения“, подчерта кметът.

Описани бяха и инвестициите в с социалната сфера, подобрили качеството на живот на повече от 850 лица, включително и на деца в неравностойно социално положение.

„Добрата грижа за паметниците на културата, разработването на нови продукти и обогатяването на културния календар, както и добрият туристически маркетинг доведоха до 13% ръст на туристите в Старата столица“, добави Даниел Панов.

Над 700 000 лева са вложени в инфраструктурата и облагородяването на населените места от общината, ремонтирани са 17 сгради – общинска собственост, построен бе нов мост между Велико Търново и с. Шемшево.

„Погледът ни бе насочен и към решаването на проблеми, трупани с десетилетия. С подкрепата на правителството бе осигурено финансиране за изграждане на редица улици в кварталите „Бузлуджа“, „Зона В“ и „Картала“ и най-важното – за строителството на нова детска градина за 120 деца и за разширяването на ДГ „Здравец“. Много важна подкрепа е и одобреният в края на 2018 година за финансиране проект по програмата за трансгранично сътрудничество „Румъния – България“, предвиждащ основни ремонти на повече от 10 км. улици в кварталите „Света гора“ и „Асенов“, включително на северния и източния вход на града, ул. „Опълченска“ и пътя зад Царевец“, завърши кметът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.