2200 случая на физическа агресия между ученици за година

Случаите на физическа агресия през миналата учебна година са били малко над 2200, а на вербална – близо 2800. Според статистиката на просветното министерство инцидентите с ученици драстично са се увеличили.

За вчерашния случай, при който 17-годишен ученик нападна своя учителка в столичната гимназия по туризъм, момчето вече е обвиняем.

Вчера майката на Марин Цанов била извикана в училището на разговор, тъй като учителите забелязали промяна в поведението му и започнал да получава слаби оценки. По време на разговора, момчето се ядосало и тръгнало към учителската стая.

Разследващите са установили, че Марин е нахлул, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Той ритнал учителката, след което хвърлил стол по нея.

Заради чистото съдебно минало на момчето, както и заради възрастта му, е наложена мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая”.

В ранния следобед 17-годишният Марин напусна ареста, придружаван от адвокат и от майка си.

Във фейсбук профила си Марин е обявил, че е скинар. Приятелите му потвърждават, че е ходил на протести на движение „Национална съпротива”.

Мобилен екип от психолози ще работи едновременно с учениците и с учителите в гимназията.

Пред полицията и в негова подкрепа се събраха приятелите му. Според тях учителката е виновна за случилото се, защото се държала арогантно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право