С разпити на екипите продължава проверката около смъртта на родилка в Сливен

Бившият личен адвокат на Тръмп, Майкъл Коен, се призна за виновен при сделка с прокуратурата

Срокът за помирение на НИМХ и БАН изтече Метеоролозите са категорични, че искат отделяне

Днес влизат в сила първите санкции, наложени от САЩ на Русия заради случая „Скрипал“

Петгодишо дете е пострадало по време на разходка по екопътеката в Трън

Силно земетресение разтърси Венецуела

Фейсбук свали стотици акаунти, свързани с Русия и Иран

На 22 август 2018 да почерпят

Кралев пожела пълна зала на гимнастичките

Български лекари спасиха мъж с имплантиране на аортна клапа през бедрото

Военен хеликоптер „Кугър” прекъсна електропровод край град Стамболийски

Втори фалит на застраховател очаква опозицията Спецслужбите съобщили на премиера Бойко Борисов, че има сериозен проблем в сектора

Кремъл отрича твърденията на „Майкрософт“ за руски предизборни кибератаки в САЩ

91 000 учители излизат на протест Искат да запазят авторитета на професията

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 август 2018

23-годишният Стефан се врича във вярност на петолъчката и Маркс

На фона на надигащата се тема за криминализиране на комунистическите символи двама убедени комунисти заявяват, че това е режимът, който би спасил света.

Спас Спасов и Стефан Петров отвръщат на удара на Методи Андреев. За тях сърпът, чукът, петолъчката и останалите символи на идеологията, която изповядват са сакрални, а не престъпни. Вярват, че комунизмът ще спаси света, затова двамата другари искат да отговорят на господин Андреев.

Според тях това е била идеология на репресии, има много мъка и черни петна, но не повече от фашизма. Те потвърждават, че това е буржоазната пропаганда, която се опитва да приравни фашизма и комунизма, обявявайки и двете за тоталитарни режими. И по време и на двете идеологии хора се лежали в лагери, хора са били репресирани и смазвани.

Спас Спасов коментира, че и по време на буржоазната революция е имало не по-малко репресии. Така наречения червен терор започва, след като има бял терор като защитна реакция.

Стефан е на 23 г. и се учудва от информацията за семейства, репресирани от режима и казва, че не знае откъде се е появила тази информация. Не може да пренасяме автоматично днешните ценностни системи, върху едно време, което е било доста по-сурово, казва той.

„Отидете пред НДК, знаете стената дето е с тъй наречените репресирани от комунизма. Избройте ги, че далеч не са 300 хил, а около 6 хил. Там ще намерите имената на палачите на ястребинчетата, примерно. Или убийците на братя Кукарешкови. На човек с такава психика каквото и да му кажеш е излишно. Лошото е обаче, че управляващите го взимат на сериозно и се водят по неговия акъл”, казва той пред БТВ.

Животът на убедения комунст оказва се не е лесен. „Светът е отвратителен този груб материализъм, не този, в който ние обясняваме живота Наричат ни терористи, убийци, не знам какво. Докато ние сме представители на най-хуманната идеология. За единение на хората, без мизерстващи”, категоричен е 60-годишният Спасов.

Петолъчката за един комунист е посред тях символ на международната работническа солидарност. „Това е Гьобелсова борба, която се води срещу нас. Не е с факти с някакви логически аргументи, с пропагандни работи, които нямат общо с реалността. Това е толкова абсурдно, че не трябва да му се обръща внимание, ако не беше сериозна темата”, казва той.

Стефан е от движение „23 септември”. Комунистите се събират предимно в апартамента на Спас Спасов. Въпреки убежденията се случва да гледат американски филми,а светът според тях трябва да е по-справедлив, без бедност и войни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. Съвсем точни аргументи използват двамата – такива гадове като мИтоди Андреев , Петър Славов и другия вносител на мракобесния закон за инкриминализаране на комунистическите символи са бетер Гьобелс . С всичките си недостатъци , социалистическото време в България е в пъти по-хуманно от времето преди 1944 г. и след 1989 г. – това показват ФАКТИТЕ !

 2. „На човек с такава психика каквото и да му кажеш е излишно. “ – ми кажи му евроатлантически идиoт…

 3. ОТДАВНА ВЕЧЕ Е ЯСНО ЧЕ КОМУНИЗЪМ И ФАШИЗЪММ СА СИАМСКИ БЛИЗНАЦИ .ИДЕОЛОГИЯТА Е ЕДНА И СЪЩА ….ВСЕ В ИМЕТО
  НА НАРОДА .КАКТО СА ЕДНАКВИ ОСВИЕНЦИМ И ГУЛАК .А НАИВНИЦИ И ЗАБЛУДЕНИ ИМА И ЩЕ ИМА ВИНААГИ .

  1. Я кажи каква е евроатлантическата и американската идеологии и какви са резултатите от прилагането им в България ? – въпросът е риторичен , резултатът е тотална българска мизерия за 80% от българите , охолство за 5% и горе-долу нормален живот за 15% . Когато се осъзнаят 80-те % , нещата ще си дойдат по местата .

 4. Важно е, че има още такива хора като Стефан и Спас, трябва да се уважава мнението им и да им се дава трибуна.

 5. Знам го със сигурност от колеги – мИтоди-то има многократно потвърдени диагнози „биполярно афективно разстройство“, придружено с „маниакално-депресивна психоза“.
  Между другото очаквам съвсем скоро мИтоди-то да внесе законопроект за абсолютна забрана на червените светофари като символ на омразния комунизъм!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.