230 кг картони за цигарени кутии спипаха митничари край Дунав мост 2

От януари досега служители на Митница Лом са предотвратили трафика на над 2 млн. опаковки за цигари

Пореден случай на опит за трансфер на заготовки за цигарени опаковки от България за друга страна в ЕС е засечен от служители на Митница Лом в района на Дунав мост 2. Задържани са 230 кг картони за цигарени кутии, съобщиха от Агенция „Митници”.

Заготовките са открити в края на миналата седмица при проверка на излизащ от страната микробус с шуменска регистрация, който превозвал личен багаж и 21 кашона, чието съдържание било описано като "хартия за ксерокс".

По документи „хартията" трябвало да бъде доставена в Белгия. Проверката обаче разкрила, че кашоните са пълни с напечатани картонени листи за цигари MAYFAIR. Заради възникнали основателни съмнения , че опаковките се превозват в нарушение на регламентите на Евросъюза, те са задържани в склад на Митница Лом. Предстои да бъдат уведомени законните притежатели на търговската марка.

Това е третият значим случай на задържано голямо количество заготовки за цигарени опаковки в района на Дунав мост 2 от началото на годината. Най-големият удар митничарите направиха в началото на годината, когато задържаха камион с 24 палета с общо тегло близо 8 тона. Опаковките тогава бяха за цигари на марката ,,Winston Blue”. В началото на септември пък инспектори от Митница Лом задържаха друг камион, натоварен с 16 палета с отпечатани заготовки, а общото им тегло надхвърляше 5 тона. От началото на годината досега броят на задържаните от Митница Лом опаковки за цигари, които най-вероятно са част от канал за незаконно производство на тютюневи изделия, надхвърля 2 000 000.

Коментари

Задължително поле