Амазон отваря магазин без продавачи

Масов бой между кюрди и турци на летището в Хановер

Наръган мъж издъхна в аптека в Червен бряг, задържаха заподозрения в автобус за София

„Дяволът“ носи голове

Прием на деца в детските градини: Какво показа проверката на общината, как се оправдава Иво Мирчев

Кметът на Солун: Схващането, че Македония е само гръцка е много лошо

Борисов и Бърнабич обсъдиха развитието на инфраструктурата като предпоставка за интеграцията на страните от региона

Осем души са ранени след земетресението в Индонезия

74-годишен мъж е в болница, след като е бил ударен от влак край Пловдив

САЩ вдигнаха митата върху вноса на соларни панели и перални машини

Издирвана в цялата страна ученичка сама дойде в полицията в Монтана

Майкрософт изгражда 4 центъра за данни във Франция

64-годишна жена е загинала при пожар в ямболско село

Ремонтират булеварди в центъра на Варна до април Кметът призова гражданите да бъдат търпеливи

67% от българите искат партиите да загърбят различията по време на председателството

2398 кандидати за 2009 свободни места в детските градини в Пловдив

2398 малчугани, родени през 2014 година, кандидатстват за обядените 2009 свободни места в общинските детски градини в Пловдив. Това стана ясно от публикуваните резултати от първото за новата учебна 2017/2018 г. класиране. Данните сочат, че 1840 от тях вече са в списъците на класираните в едно от заявените от родителите до 5 желани детски заведения, като над 87% от тях са класирани по първо желание. Те ще посещават забавачките от 15 септември в първа възрастова група, ако в срок до 7 юни родителите представят необходимите документи в детските градини, в ко
ито са класирани, за да ги запишат. Документи за удостоверяване на критериите за настоящ адрес на децата и липса на задължения на родителите не са нужни, тъй като проверката е автоматична, уточниха от Община Пловдив.
Ако по някаква причина се стигне до отказ от от записване, след подаване на ново заявление те ще могат да кандидатстват в следващото класиране. Вече подадените заявления на децата, които все още не са класирани, ще се прехвърлят автоматично към следващото класиране, което е на 21 юни. Анализите сочат, че за част от шестте района на Пловдив има недостиг на места, но въпреки това заедно с незаетите от първо класиране общият брой на очакваните за второ класиране свободни места ще е над 700.
В началото на лятото в Пловдив значително се увеличи броят на кандидатстващите за яслените групи деца – 765, въпреки че обявените свободни места са само 76. Тенденцията е да се увеличават значително с напускането на тригодишните за постъпването им в детските градини. За другите възрастови групи анализите сочат, че свободните места са достатъчни за всички кандидатстващи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.