Съпругата на Нетаняху е призната за виновна в злоупотреба с обществени средства

Британците смятат, че Борис Джонсън е най-силният кандидат за премиер Данните са от социологически проучвания, публикувани във вестниците „Сънди Таймс“ и „Сън“

Спецпрокуратурата поиска задържане под стража на служителя на МВР, задържан с половин тон нелегален тютюн

Камери вместо огледала В електрическата Honda водачът избира дали да вижда нормално или широкоъгълно изображение

Българската попара влезе в класация на Си Ен Ен за екзотични закуски

Българско кисело мляко по японски Котоошу – рекламно лице на продукта

Самолет излезе от пистата на летище в САЩ Няколко души са пострадали при инцидента

Жан-Пол Белмондо целувал най-красивите жени След тежък инсулт през 2001-а успява отново да възвърне говора си

Делегатите на Конгреса на БСП няма да обсъждат промени в Устава на партията

Служител на МВР обвинен за участие в престъпната група за производство и разпространение на тютюн за пушене (ВИДЕО)

Прага – позната и винаги изненадваща Чешката столица заслужено има славата на град на изкуствата

Цветна кухня за естети

Корнелия Нинова оттегли оставката си Председателят на БСП: Още не съм умряла, и наследството ми не е открито

Мирослав Найденов: Трябва да се направи проверка и на консултантите по проектите на къщите за гости

Битките за коса в елита на спорта

2398 кандидати за 2009 свободни места в детските градини в Пловдив

2398 малчугани, родени през 2014 година, кандидатстват за обядените 2009 свободни места в общинските детски градини в Пловдив. Това стана ясно от публикуваните резултати от първото за новата учебна 2017/2018 г. класиране. Данните сочат, че 1840 от тях вече са в списъците на класираните в едно от заявените от родителите до 5 желани детски заведения, като над 87% от тях са класирани по първо желание. Те ще посещават забавачките от 15 септември в първа възрастова група, ако в срок до 7 юни родителите представят необходимите документи в детските градини, в ко
ито са класирани, за да ги запишат. Документи за удостоверяване на критериите за настоящ адрес на децата и липса на задължения на родителите не са нужни, тъй като проверката е автоматична, уточниха от Община Пловдив.
Ако по някаква причина се стигне до отказ от от записване, след подаване на ново заявление те ще могат да кандидатстват в следващото класиране. Вече подадените заявления на децата, които все още не са класирани, ще се прехвърлят автоматично към следващото класиране, което е на 21 юни. Анализите сочат, че за част от шестте района на Пловдив има недостиг на места, но въпреки това заедно с незаетите от първо класиране общият брой на очакваните за второ класиране свободни места ще е над 700.
В началото на лятото в Пловдив значително се увеличи броят на кандидатстващите за яслените групи деца – 765, въпреки че обявените свободни места са само 76. Тенденцията е да се увеличават значително с напускането на тригодишните за постъпването им в детските градини. За другите възрастови групи анализите сочат, че свободните места са достатъчни за всички кандидатстващи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.