2398 кандидати за 2009 свободни места в детските градини в Пловдив

Снимка: Архив

2398 малчугани, родени през 2014 година, кандидатстват за обядените 2009 свободни места в общинските детски градини в Пловдив. Това стана ясно от публикуваните резултати от първото за новата учебна 2017/2018 г. класиране. Данните сочат, че 1840 от тях вече са в списъците на класираните в едно от заявените от родителите до 5 желани детски заведения, като над 87% от тях са класирани по първо желание. Те ще посещават забавачките от 15 септември в първа възрастова група, ако в срок до 7 юни родителите представят необходимите документи в детските градини, в ко

ито са класирани, за да ги запишат. Документи за удостоверяване на критериите за настоящ адрес на децата и липса на задължения на родителите не са нужни, тъй като проверката е автоматична, уточниха от Община Пловдив.

Ако по някаква причина се стигне до отказ от от записване, след подаване на ново заявление те ще могат да кандидатстват в следващото класиране. Вече подадените заявления на децата, които все още не са класирани, ще се прехвърлят автоматично към следващото класиране, което е на 21 юни. Анализите сочат, че за част от шестте района на Пловдив има недостиг на места, но въпреки това заедно с незаетите от първо класиране общият брой на очакваните за второ класиране свободни места ще е над 700.

В началото на лятото в Пловдив значително се увеличи броят на кандидатстващите за яслените групи деца - 765, въпреки че обявените свободни места са само 76. Тенденцията е да се увеличават значително с напускането на тригодишните за постъпването им в детските градини. За другите възрастови групи анализите сочат, че свободните места са достатъчни за всички кандидатстващи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони