24 години затвор за убиеца на хазартния бос Миджурина

37-годишният Михаил Станчев разстреля съперника си и рани тежко красивата Симона миналото лято

Бургаският съд постанови 24 години затвор за Михаил Станчев, който разстреля несебърския бизнесмен Коста Николов в началото на миналото лято. Прокуратурата поиска преди това 27-годишна присъда.

Михаил Станчев, който е подсъдим за убийството на бизнесмена Коста Николов-Миджурина, се яви сутринта във вторник в съда и заяви, че е готов да признае всички факти и обстоятелства по обвинението, за да бъде съден по съкратеното следствие. Така 37-годишният Станчев де факто поиска да се възползва от правото да получи присъда с една трета по-ниска от това, което постановят магистратите.

На 2 юни 2018 г. в Слънчев бряг, пред хотел "Сън Вилидж", Станчев уби Коста Николов и рани тежко с изстрел в главата 22-годишната си бивша приятелка Симона Тодорова.

Дива ревност е в основата на престъплението, казаха разследващи. Симона и Михаил имали връзка, но красавицата започнала работа в хотел, собственост на хазартния бос Миджурина. Той започнал да я ухажва и това вбесявало Михаил Станчев. Във фаталния ден на убийството, Миджурина отишъл пред хотела, за да вземе Симона за вечеря. Той бил в автомобила си, а на задната седалка били негови приятели- семейство от Сливен, които станали свидетели на кървавия инцидент. Михаил се приближил до седналия във возилото си бизнесмен и стрелял буквално от упор в главата му. Симона в това време тичала от хотела към тях и викала,опитвайки се да предотврати инцидента, но Михаил стрелял и по нея. Момичето две седмици бе в кома в болницата и все още не се е възстановила напълно.

Симона не се яви в съдебната зала, въпреки че мина повече от година от стрелбата, която беляза началото на миналия туристически сезон.

Михаил Станчев е и осъден да заплати на дъщерята на починалия граждански иск в размер на 150 000 лв., на майката на починалия граждански иск в размер на 100 000 лв., а на сестрата – 20 000 лв., представляващи обезщетение за причинени с умъртвяването на пострадалия неимуществени вреди. Съдебната инстанция осъди Михаил да заплати на пострадалата Симона граждански иск в размер на 70 000 лв., обезщетение за неимуществени вреди от причинените й от Михаил Станчев увреждания. В съдебното заседание Окръжен съд – Бургас уважи искането на повереника на пострадалите лица и допусна разпит на свидетелката И. Й., бивша съпруга на пострадалия К. Н., за установяване интензитета на болките и страданията на близките от загубата на К. Н.

Коментари

Задължително поле