На 22 август 2019 да почерпят

Плоскост от новострояща се сграда падна и удари човек в столицата

Брекзит без сделка е все по-вероятен Меркел против преразглеждане на споразумението

Повдигнаха обвинения на мъжа, който откърти ограничителите по ул. „Граф Игнатиев“

Адските жеги ни връхлитат по-често Данните на програмата на ЕС “Коперник” показват трайно затопляне

Путин: Русия ще разработва ракети със среден и малък обсег

Левицата в Италия иска да прави правителство Президентът започна консултации след оставката на премиера

Огън по глиганите изкомандва министър Танева Ще има норма за отстрел, миграцията пречи на преброяването

Борис Джонсън и Ангела Меркел обсъждат сделката за Брекзит

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 август 2019

Електронен отчет на ваксините поискаха лекари Джипитата не са съгласни с предложението да отпаднат някои приеми

НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

24-годишен е обвинен за убийство на изчезнало пред година и половина момиче

24-годишен мъж от разградското село Желязковец е обвинен в убийството на младо момиче, което изчезнало още през юли миналата година. Танджер Т. е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура в Разград след година и половина тежко разследване от местната полиция, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна. Младежът в момента е в затвора с 6-годишна присъда за грабеж и опит за убийство на проститутка в Русе, на която посегнал преди да убие и съселянката си Катя А. (23г.).

Трагедията с момичето от Желязковец станала на 17 юли миналата година в селото им. Късно вечерта Катя срещнала младежа на центъра на селото, където той пиел. Той бил приятел на брат й, но двамата досега били само на поздрави. Разменили закачки и се уговорили да се видят по-встрани, защото тя имала сериозен приятел. Заедно отишли до възвишение край селото. По някое време Танджер поискал да правят секс, но тя отказала. Тогава младежът я стиснал за гърлото за секунди, но чул как момичето изхълцва, а пулсът й спрял. Уплашен от направеното, той пренесъл тялото до близката горичка и натрупал отгоре му клони и шума.

Изчезналото момиче било обявено за издирване, но нямало никакви следи от него. То било от бедно семейство и работело като домашна помощничка в дома на съселяни, разказаха запознати. Имало всякакви версии за изчезването му, включително, че може да е подмамена и изведена от страната.
Някъде през октомври овчар казал на Танджер, че в гората се носи воня и той се сетил, че там хвърлил трупа. На място видял, че дрехите и костите са разхвърляни от диви животни. Събрал останките и ги занесъл в дере, където пак накамарил върху тях боклуци.

След като издирването на Катя не дали резултат, полицията тръгнала по версията за убийство. Сред заподозрените бил и Танджер. Докато го дебнели, установили, че той е извършител на опит за убийство на проститутка в Русе, която била ограбена. Открити били нейни вещи в тоалетна в селото. Младежът бил даден на съд и получил присъда.

В това време полицията продължавала да търси тялото на изчезналото момиче. Междувременно и осъденият почнал да говори откъслечно, притиснат от тежестта на убийството. Били открити части от кости, които са дадени за ДНК експертиза. Извличането на данните било изключително затруднено. Сравнителният материал с този на родителите на Катя показал, че това е тяхното дете.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.