Млад мъж падна от 10-метров стълб за високо напрежение

Здравко П. от Долна Оряховица е в кома след тежки изгаряния, влачил се 200 метра до къща в селото

24-годишен мъж от Долна Оряховица бере душа в болница след като паднал от 10-метров стълб за високо напрежение във великотърновското село Присово. Той е в кома и е транспортиран в болница „Пирогов“ в столицата, но лекарите не дават надежда за живота му. В сряда жители на Присово го забелязали в селото. Младият мъж не е бил нито работник, нито пък е имал някакъв бизнес там.

По непонятни все още причини сутринта на 29 май той се покачил на стълб извън селото близо до стадиона. Предполагаемата версия е, че може да е искал да си направи селфи. Другата е да сложи край на живота си по такъв драматичен начин. Около 11 часа Здравко е намерен край къща в Присово. Мъжът е припаднал в ръцете на стопанина. Местните веднага се обадили на тел. 112 и на място пристигнала линейна и полиция. Непознатият е бил с една гуменка и с множество изгаряния по цялото тяло, фрактура на крака и разкъсно-контузни рани в областта на главата.

Униформените довели и две полицейски кучета. По следите четириногите полицаи открили стълба, покрай който била другата гуменка на мъжа и част от дрехите му. Така полицията установила, че става въпрос за падане от елсъоръжение за високо напрежение. При претърсването обаче в тревистата местност наоколо мобилен телефон не е намерен. Не са открити и инструменти за рязане на жици, така че още на място отпаднала и версията за опит за кражба жици. Няма и предсмъртно писмо, което да навежда на мисълта за такъв драстичен фатален избор за край на живота.

„За един миг имаше токов удар, но после светна. После се оказа, че полицията е дошла в селото и аз отидох да видя какво става. Гледката на момчето беше страшна, но той се оказа непознат и не е от нашия край“, сподели кметицата на Присово Малина Попова.

Здравко П. е бил настаняван два пъти в психиатричната болница в село Церова кория. Освен това той е посягал и към дрога. Младият мъж е преживял тежка семейна драма, след като баща му се отрекъл от него. Майка му била рускиня и инвалид. Вероятно всичко това се е отразило на психиката му, предполагат разследващи.

Коментари

Задължително поле