24-годишен стана жертва ало-измамници, изгоря със 770 лв.

24-годишен мъж от Хисаря стана поредната жертва на телефонните измамници в Пловдивска област, след като се върза на сценарий за съдействие на полицията. Според първоначалната информация във вторник потърпевшият получил телефонно обаждане от непознат, който се представил за служител на реда, и обяснил, че в полицията в курортния град е задържан чужденец и трябва да бъде извършен превод на английски език.

Минути след това последвал разговор с друг мъж, който заявил, че е адвокат на задържаното лице и потвърдил необходимостта от съдействие. Впоследствие младежът получил допълнителни инструкции по телефона да преведе пари по определена банкова сметка и да закупи ваучери за мобилен оператор. Изпълнявайки указанията, ужиленият младеж дал общо 770 лева, които по-късно щели да му бъдат възстановени.

Едва когато се явил в районното управление в Хисаря, разбрал, че е бил въвлечен в схемата на измамници. По случая е образувано досъдебно производство. Предприети са активни действия за разкриване на извършителите на престъплението.

Коментари

Задължително поле