24-членно жури ще оценява най-добрите елексири на „Винария 2017“ в Пловдив

24-членно международно жури с председател д-р Димитър Гайдарски ще оценява най-добрите елексири на „Винария 2017“ в Пловдив. 15 от 24-мата дегустатори са членове на Съюза на енолозите в България (СЕБ), партньор на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК). Петима са носители на приза „Енолог на годината“, а деветима бяха и част от журито на винения форум „Concours Mondial de Bruxelles, който през 2016 г. за първи път се проведе в България. Сред дегустаторите ще има и чуждестранни енолози в лицето на вино блогъра Пол Капуто от Англия, Пол Демюлнер от Франция от екипа на фирма „The Wine Mosaic“, специализирана в сектора на виното от Средиземноморието, и Михал Шетка, редактор на най-престижното винено списание в Чехия „Вино и дегустация“.

Възродената преди 5 години родна „Винария“ се провежда според правилата и критериите на най-авторитетните конкурси по света за вина, ракии и винено бренди по 100-балната система, а целта му е да осигури възможност за международно признание на участващите производители. Международните дегустации, организирани от Националната лозаро-винарска камара и Съюза на енолозите в България ще се проведат от 19 до 21 февруари в парк-хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив, а самата „Винария“ е от 22 до 26 февруари в палати 10 и 11 на панаира.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.