Розово фламинго подлудява летище Бургас Аеропортът има надеждна звукова система

София планира 52 нови електробуса

Екстремна опасност от пожари в 11 области у нас се очаква утре

Над 1000 учители не достигат за страната Според синдикати педагозите са малко заради назначаването им на срочен договор

Катастрофа между три коли затруднява движението по магистрала „Тракия“

Гьобекли тепе и Зеугма – древният чар на Турция Югоизточната й част е все още непозната за туристите, но е истинска ориенталска приказка

Започнаха разговорите между външните министри на Франция и Иран по време на срещата на Г-7

Голям пожар гори край Охрид

Започва поредно издирване на жената птица Амелия Еърхарт - пионер в авиацията, изчезва без следа през 1937 г.

Самара Уивинг в сватбен съспенс “Докато смъртта ни раздели” е лятно жанрово забавление

Евакуираха плаж в Барселона заради бомба от Втората световна война

Деца от българската диаспора в Украйна, Сърбия и северна Македония посетиха Габрово Групата е част от втората национала кампания „Има и по-добро решение“

Иранска правителствена делегация е пристигнала в Биариц за срещата на Г-7

Мистериозният влатвин – камък с неизвестен произход

Самолет и хеликоптер се сблъскаха в майорка, петима души са загинали

240 000 чужди туристи са посетили Пловдив от началото на 2016 година

240 000 чужденци са посетили и пренощували в Пловдив от началото на 2016 г. до 30 юни, сочи статистиката на общинско предприятие „Туризъм“. Това е с 18% повече в сравнение със същия период на 2015 г., за който посещенията в музеите в града под тепетата са се увеличили с 58%. Ръстът при българските туристи е 10%, а сред гостите от чужбина традиционно най-много са от Турция пред Израел, Гърция, Италия, Германия и Франция. Най-посещаваните места през първото шестмесечие на 2016 г.

в Пловдив са Старият град, Римският стадион, Античният театър, Малката базилика и арт кварталът „Капана“. Безспорен рекордьор с 31 200 посещения е Регионалният етнографски музей пред основно реконструирания Природонаучен музей с планетариум – 22 000 души. „Туризмът в Пловдив е пряко свързан с културния календар на града, а най-интересните събития от него, които ще привлекат още десетки хиляди туристи, тепърва предстоят“, твърди Амелия Гешева, зам.-кмет по култура и туризма, визирайки Есенния салон на изкуствата, празниците на Стария град, театралния фестивал „Сцена на кръстопът“, куклено-театралния фестивал „Двама са малко, трима са много“, гала концертите на Античния театър и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.