Прокуратурата иска затвор за смърт с един удар

Линейка, автобус и коли са аварирали по пътища в Добричко

Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Жители на Смолян се страхуват да напускат домовете си заради силния вятър (СНИМКИ)

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Анулираха всички полети на амстердамското летище „Схипхол“ заради тежки бури

Валентин Радев заминава на работно посещение в Гърция

ГДБОП пресече незаконно разпространение на роман на Дан Браун в интернет

Български студенти разказват на ученици какво е да учиш в Холандия

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ Близо 31 000 души са приети в държавната болница

Край на сагата със сградата на Турското консулство Наследниците обезщетени със земя и имоти в центъра на града

Община Свищов отпуска 1000 лева помощ на трите жени от къщата на ужасите Психолози започват работа с майката и двете сестри

295 населени места в цялата страна са без ток

Снимка: Архив

Най-тежко е положението на територията на ЕНЕРГО-Про в областите Силистра, Шумен и Добрич. Причината затова е повреда в 68 далекопровода, които захранват 242 населени места. Това каза на брифинг в АПИ министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

„Невъзможността да се отстрани повредата до този момент е свързана със затруднен достъп до тях“, обясни тя. „Тази нощ колегите работиха на място, но за съжаление не успяха да достигнат до увредените електропроводи“, коментира Теменужка Петкова.

„Днес „Гражданска защита“ ще окажат необходимото съдействие с техника, ще използваме техника и на земеделски производители, което ще ни даде възможност да достигнем до повредените електропроводи“, посочи министърът и допълни, че непрекъснато работят 114 екипа на ЕНЕРГО-Про. „Много се надявам днес до края на деня колегите да направят всичко възможно да бъде възстановено захранването на тези потребители“, каза още Теменужка Петкова.

Към 8.30 ч. на територията на страната 295 населени места са без електрическо захранване. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката. На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение“ без захранване са 3 селища, в районите на Благоевград и Кюстендил. Авариите са настъпили тази сутрин след 5 ч., районите са слабо населени и трудно достъпни. За отстраняване на авариите работят 110 екипа.

На територията на „EVN- Електроразпределение“ е прекъснато захранването в 50 населени места, в общините Сливен, Карнобат, Нова Загора и Стара Загора. Най-голяма част от авариите са в Сливенско поради силни ветрове и обледеняване, които водят до скъсване на електропроводите. Работят 30 екипа.

На територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ без електричество са клиентите в 242 населени места – в районите на Добрич, Силистра, Шумен. В рамките на дружеството авариралите електропроводи са 68, екипите, които работят за отстраняване на авариите са 114.

В 17.45 ч. на 6-ти януари аварира магистрален топлопровод на територията на Люлин – микрорайони 3, 4 и 5. В 2 ч. аварията е отстранена и е възстановено топлоподаването към 330 абонатни станции.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Да не се окаже,че заледените и затворени пътища в почти всички области на България са последният „салют“ на отиващото си правителство на Б.Б. към българския народ? Впрочем, лично премиерът май че ще се нагърби и с отговорността кого да изпрати като кандидат за еврокомисар на мястото на Кр.Георгиева? От такава благинка премиерът няма да се откаже и ще проводи свой човек в Брюксел.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.