243-ти пролетен панаир готвят в Търговище

Снимка: Архив

Запазват се наемните цени за участниците

Запазват се цените за наемане на площи по време на 243-тия Традиционен пролетен панаир в Търговище, който тази година ще се проведе от 11 до 17 май. Това съобщиха от местната администрация, след като общинският съвет утвърди цените и така реално започна подготовката за търговското изложение.

За кв. м изградена модулна конструкция в изложбените зали търговците ще заплащат наем от 50 лв. Свободната закрита площ в залите ще струва 40 лв. Шатрите ще се отдават срещу 20 лв. за кв. м.

При наемане на до 50 кв. от свободната площ пред залите и на т.нар. весел панаир, ще се плаща сумата от 15 лв. За площите от 50 до 100 кв. м цената е 13 лв. Наемът на откритите площи над 100 кв. м е 10 лв. за кв. м. Цените са без ДДС и са за целия период на панаира, посочват още от администрацията.

В общинския бюджет за 2020 г., който бе приет на сесия, са заложени 10 000 лв. за дофинансиране на Художествената галерия, в която се провежда търговското изложение. Средствата са за ремонт на покрив, допълват от общинската управа.

Коментари

Задължително поле