25-годишна, обвиняема за наркотици за 2,5 млн. лв., остава в ареста

Снимка: Архив

Бащата на обвиняемата също бил арестуван за трафик на наркотици

25-годишна от Разград, обвиняема за подбудителство и държане на наркотици за 2,5 млн. лв., остава в ареста. Това постанови Апелативният съд във Варна, където жената обжалва задържането си под стража от август насам.

Леман Якимова беше арестувана, след като в тайници в автомобили, превозвани от Западна Европа към Турция, бяха намерени 8,055 кг марихуана на стойност 48 330 лв. и 78,650 кг амфетамини за 2 359 500 лв.

Шофьорът на автовоза Ивайло Иванов (48г.), който е спрян за проверка в Цар Калоян, лично е посочил тайника и как да бъде отворен, припомнят от съда и Апелативна прокуратура.

Съучастниците Леман и Ивайло пък са обвиняеми за трафик на високорискови наркотични вещества в големи размери.

По данни на разследващите бащата на Леман е бил арестуван неотдавна също за трафик на наркотици. По първоначални данни се предполага, че те са участвали в канал за пренасяне на забранените вещества. От Турция към Западна Европа тръгвал хероин, а в обратна посока синтетика, съобщиха запознати.

„Разследването не е приключило, а срокът на следствените действия е удължен през октомври по предвидения от закона ред с още два месеца. Съдът споделя аргументите на първата съдебна инстанция в Разград, които се основават на събраните  при разследването доказателства.  Актуална все още е и опасността от укриване на обвиняемата, предвид наличните по делото данни за контакти и роднински връзки с лица от други европейски държави, както и данни за пътуванията й в чужбина. С оглед на количеството, вида и стойността на откритите наркотици, на характеристиката на задружната престъпна дейност, за която има данни, че е започнала много преди акцията по задържането на двамата обвиняеми, и за този съд продължава да е реална опасността Леман Якимова да извърши престъпление”, съобщават от съда.

Коментари

Задължително поле