25 души в Силистренско са под наблюдение заради съмнения за коронавирус

В карантина и под наблюдение са 25 души в Силистренско заради съмнения за коронавирус. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Силистра д-р Теодора Начева. Засега няма установени заразени граждани.

Заради грип тип "Б" са преустановени занятията в Професионалната гимназия по селско стопанство в силистренското село Ситово, показва справка от Регионалното управление на образованието в Силистра. Учебни занятия няма и в Дуловската община.

В същото време стана ясно, че общо 35 души в Сливенска област са под наблюдение за симптоми на коронавируса. Това съобщи д-р Даниела Калева, директор на дирекцията "Надзор на заразните болести" към РЗИ-Сливен, сред тях има деца и чужденци. Те са завърнали се наскоро от континентален Китай или от Италия, като преобладават вторите. Един от наблюдаваните днес излиза от карантина; няма такива с респираторна симптоматика.

По думите на д-р Калева, няма напрежение относно издаването на болнични на тези, които са поставени под карантина. Д-р Даниела Калева посочи, че в областта има леко повишаване на острите респираторни заболявания, но то все още не е в стойности, които да наложат обявяване на повторна грипна епидемия. Тя заяви още, че клинично двете заболявания - грип, тип "Б", и коронавирусът, трудно биха могли да бъдат различени.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България