Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

25 културни иноватори от Велико Търново започнаха тренингите от поредицата CO/SHARE CULTURE

25 културни иноватори от региона на Велико Търново започнаха своето обучение в тренингите от поредицата CO/SHARE CULTURE. Инициативата е организирана от ТАМ / VT EVENTSи PR агенция „Властелини“ с подкрепата на Viability 3.0 и цели да сплоти и обучи активните хора от гражданския сектор на Старата столица.

След селекция бяха избрани участници от сдружения, неправителствени организации, неформални групи и други публични организации не само от Велико Търново, но и от Горна Оряховица, Лясковец, селата Първомайци и Никюп. „Общото между тях е, че работят с културните нагласи на своите общности и спомагат за подобряване на средата“, коментира Георги Бъчваров от PRагенция „Властелини“ при откриване на обученията.

Галин Попов от пространство за култура и социални инициативи ТАМ разказа за предстоящите шест модула, при които участниците ще научат повече за средата, комуникацията, финансирането на проекти, работата с общности, разписването на проектни идеи и изпълването им със съдържание.

При първото обучение гост-лектор беше арх.Любомир Георгиев – директор на столичното общинско предприятие “Софпроект-ОГП”, което ще разработи следващия Общ устройствен план на София. Той е архитект с активна позиция по теми свързани с архитектурата и градската среда в България. Биографията му включва проекти в София, Амстердам, Родердам и последно Пекин.

Арх. Любо Георгиев сподели свой опит, познания и впечатления за средата като архитект, ангажиран с качеството на живот и качеството на средата. Той е дългогодшен директор на  фестивалаOne Architecture Week и сподели три от намесите в градска среда, които са реализирали в Пловдив – приобщаването на пространствата край река Марица към социалния живот в града; публичните пространства в кв.“Капана“. Пред търновските иноватори арх. Георгиев показа трансформиращата сила на гражданското участие във формирането на градската среда – как жителите на един панелен квартал са се намесвали през годините и са променили характера на квартала, как тяхното участие го прави жив и не-статичен модел. Примерът беше с третият по големина панелен квартал в България – “Тракия” в Пловдив.

„Градската среда априори има капацитета да свързва и да разделя“, сподели гостът и подчерта разликата  между израза „публично пространство“, която днес в България се използва основно за медии, но първоначалният смисъл е бил „улицата“.

Обучителните модули на CO/SHARE CULTURE продължават следващия месец с темата за комуникацията на проекти.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете