254 адреса в търсене на отпаднали ученици са обходили полицаите в Разградско

254 адреса са обходили вече полицаите от Разград тази учебна година в издирване на деца, подлежащи на задължително обучение, но останали извън класните стаи. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР на работна среща с Регионалното управление по образование и социалните за съвместната работа за обхващане и задържане на ученици.

В екипите сега са включени 21 полицейски служители. През предходната година полицаите са участвали в други 522 проверки по адреси, отчетоха още от дирекцията.

От полицията припомнят, че в екипите за обхват участват представители на местните администрации, служители на „Социално подпомагане”, полицаи, педагози.

Като добра практика се е наложило привличането на здравни медиатори към отдел «Здравеопазване» при съответните общини, както и медиатори от неправителствения сектор, които са с приоритет на работа в ромската общност.

„Всяко върнато в училище дете означава по-малко престъпност, спасена човешка съдба и възможност за по-добро бъдеще“, заяви на срещата директорът на областната полиция старши комисар Ивайло Йовчев.

Коментари

Задължително поле