На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

26 богослови и иконографи от ВТУ получиха дипломи Православният богословски факултет изпраща своите абсолвенти навръх Никулден

Освен във ВТУ, проф. Николай Проданов е преподавател също в университетите в Русе и Шумен като в русенския ВУЗ е на 8-часов договор, а в шуменския-на 4-часов.

Навръх Никулден по традиция Православният богословски факултет при Великотърновския университет изпраща своите абсолвенти.

„Седем бакалаври и 18 магистри приключват обучението си в двете специалности „Теология” и „Църковни изкуства”, съобщи зам.-деканът на факултета доц. Светлозар Влайков. Официалната церемония по връчването на дипломите се състоя след празничната литургия в църквата „Свети Николай” в старата столица.

„Тази година е сред най-успешните за нас. Според рейтинговата система направлението ни „Религия и теология” заема второ място, а „Църковни изкуства” се класира на престижната трета позиция. Акредитирана беше и докторска програма по иконопис. Доктори по църковни изкуства не се произвеждат никъде другаде освен в нашия факултет”, отбеляза доц. Влайков.

Като постижение за качественото образование в учебното звено зам.-деканът посочи внушителния брой докторанти – 49, от които 6 тази година успешно са защитили дисертации. Сред тях е митрополитът на Гостивар Йосиф. Предстои научни трудове да защитят един свещеник от Русия и двама от Румъния.

„Благодарение на оценката от 9,45 привличаме и повече студенти. В степен магистър обучаваме в момента две жени от Южна Корея. Но най-важното събитие бе обявяването на Струмишкия митрополит Наум за почетен доктор на Великотърновския университет. Това получи изключителен международен отзвук, смятам, че допринася и за развитието на българо-македонските отношения”, коментира доц. Влайков. По негови думи Университетът е разпознаваем вече в чужбина. „Принос за това има изложбата на наши студенти и преподаватели в Българския културен институт в Париж. Експозицията беше много добре оценена. Предстои възпитаниците ни да се представят със свои творби и в навечерието на Рождество Христово”, каза зам.-деканът на Православния богословски факултет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.