На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

262 нарушения в 66 фирми откриха през юли трудовите инспектори в Търново Засилва се контролът на хотели и ресторанти

Главна инспекция по труда

66 предприятия в област Велико Търново са проверени от служители на Инспекцията по труда през месец юли. Констатираните нарушения са 262, съобщи директорът на ведомството инж. Невена Стефанова. Те са свързани с организацията на здравословни и безопасни условия на труд, с безопасността на работното оборудване и технологичните процеси, хигиената на труда и трудовите правоотношения. По думите на Стефанова през летния сезон засилен контрол се осъществява върху законодателните изисквания в икономическите дейности „Хотелиерство” и „Ресторантьорство”, както и при набирането на работници за сезонна селскостопанска дейност.

За отстраняване на нередностите са издадени общо 255 предписания. Съставените актове за установяване на административни нарушения през месеца са 16, като два от тях са за работа без писмен трудов договор. 33 разрешителни са издадени за наемане на непълнолетни работници, регистрирани са 3 колективни договора, разрешителните за извършване на специални взривни работи са 3, отчете още инж. Стефанова.

Общо 4305 трудови злополуки са регистрирани в България за периода 2018-2019 г., заяви през седмицата социалният министър Бисер Петков. Трудовите злополуки, предизвикали смърт за 2018 г. са 84, а за 2019 г. – 24. Общият брой злополуки с временна неработоспособност е 4090, от които 2794 са за 2018 г. и 1296 за. 2019 г. Към настоящия момент се уточняват последствията на 53 злополуки, съобщава Петков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.