2700 деца и ученици подлежат на обхват в Сливен и областта

Росица Николова
Дейността на институциите за обхвата на учениците в образованието бе тема на среща, свикана от областния управител на Сливен Чавдар Божурски

2 700 деца и ученици са извън образованието в област Сливен, съобщиха от областната администрация. Близо 1 280 от тях са в задължителната предучилищна възраст от 5 до 7 години. До края на ноември 59-те екипа за обхват трябва да установят какъв е статуса им – дали са в страната, или в чужбина и по какви причини не са записани в клас.

По данни на РУО, 271 ученици не са се записали в осми клас през настоящата учебна година. За сравнение, цифрата за страната е 9 160 деца. От РУО са изяснили какви са причините тези сливенски деца да не продължат образованието: 109 от тях повтарят учебната година, 77 категорично не желаят да учат повече, 29 са в чужбина, 20 са със специални образователни потребности, а още толкова вече живеели на семейни начала.

Данните са предоставени на среща в областната администрация за изпълнението на механизма за обхват на децата и учениците в образованието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони