Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Андре Токев стана дядо

Удължиха с два месеца разследването на катастрофата с Местан

Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

Моника Валериева проговори за козметичния си бранд Моделът разкри как се финансира и върху какво работи

Песков: Поддържаме връзка с турските власти за операцията в Северна Сирия

Google вади нов лаптоп Новата машина се очаква на 15 октомври

Бутат още опасни съборетини в Максуда

Засилени мерки за сигурност в София, фенове на Англия пият от сутринта (СНИМКИ)

2739 работни места създали чуждите инвеститори Страната ни е на 29-о място в Европа по брой привлечени вложения

16% от работодателите за първи път чрез анкетата разбират, че има такъв регламент.

Реализирани са 33 проекта

България се нарежда на 29-то място в класацията на страните по брой привлечени преки чуждестранни инвестиции през 2017 г., според Проучването на атрактивността на Европа за инвеститорите на консултантската компания EY.

Общо 33 проекта са създадени от ПЧИ у нас през миналата година, като броят им намалява спрямо 2016 г., когато са били 36.

Създадените нови работни места вследствие на ПЧИ обаче, са едва 2739 – с 30% по-малко спрямо 2016 г., когато новите работни места са били 3959. Традиционно, най-големите инвеститори в България са Германия, която създава 1200 работни места, Великобритания – с 510 работни места и САЩ – с 242. Новосъздадените работни места от ПЧИ в България са предимно в сферата на бизнес услугите, финансите, информационните технологии, транспорта и логистиката.

“В България ние трябва да използваме стратегическото си географско местоположение, да обединим усилия за изграждането на благоприятна инфраструктура за инвеститорите и да работим за привличане на дългосрочни партньори”, коментира Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY за България, Македония, Албания и Косово. По думите му предвид различните геополитически трусове около нас, страната ни трябва да работи за своята вътрешна стабилност и за улесняване развитието на секторите със силна добавена стойност към икономиката.

Общо в Европа преките чужди инвестиции отбелязват рекордни нива през 2017 г. с 6 653 проекта и 353 469 новосъздадени работни места. Великобритания, Германия и Франция са трите най-атрактивни за инвеститорите дестинации през 2017 г. Те привличат общо 50% от ПЧИ, отбелязвайки лек спад в сравнение с 51% привлечени ПЧИ през 2016 г.

Регионът на Централна и Източна Европа е на трета позиция по атрактивност за инвеститорите с 41% след Западна Европа с 53% и Китай с 42%.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.