28-годишен буйствал върху капака на патрулка в "Люлин", крещял и обиждал полицаи

Снимка: Архив

Задържаха мъж за хулиганство и държане на наркотици, извършено в квартал "Люлин", съобщава СДВР Столична Полиция във фейсбук страницата си.

На 21.06.2019 г., около 20.30 часа, в гр. София, ж.к. „Люлин – 6“, на паркинга на магазин „Кауфланд“, са били извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: извършителят се качил на предния капак на служебен полицейски автомобил, започнал да прави снимки, да крещи и да отправя обидни реплики към полицейските служители В. и Д: „Оставете ме боклуци, нищо не съм направил, шушумиги! Искаш ли да се бием, няма проблем, едно в едно!“.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – извършителят оказал яростна съпротива при задържане, като изблъскал в областта на гърдите и се опитал да избяга, а при опит да му бъдат поставени белезници, замахнал с ръце към полицаите и изритал няколко пъти с крак служебния автомобил.

В хода на разследването е установено, че извършител на описаното по-горе деяние е лицето Н. Х., на 28 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за престъпление от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянията, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 24.06.2019 г. - за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Коментари

Задължително поле