28 столични улици ремонтирани за 4 месеца След две седмици започват изграждане на нов мост по бул. "Тодор Каблешков"

От април до сега 28 вътрешнокартални улици в София за изцяло ремонтирани, а по 26 са сменени тротоарните настилки. Това съобщи зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев, който провери как върви ремонта на ул. „Шандор Петьофи“, в който са вложени около 200 хил.лв. от бюджета на Столичната община. Прави се подмяна на водопроводната мрежа, нови тротоари и изцяло ново пътно платно, което се очаква да стане готово в началото на септември.

Крусев съобщи още, че предстои изграждане на нов мост по бул. „Тодор Каблешков“ след около две седмици, уточни зам.-кметът. Днес се премахва стеснението на бул. „Прага“ в района на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, където е изградена нова канализационна връзка.

Поетапно ще се реализира ремонт на отсечката между бул. „Цар Борис Трети“ и бул. „Братя Бъкстон“. Той каза, че връзката между бул. „Брюксел“ и Терминал 2 на летището трябва да е готова до края на ноември. Улица „Житница“ ще бъде отворена в края на 2018 година.

Крусев заяви, че на „Московска“ 33 са изцяло запознати с исканията на протестиращите от „Владая“ и по някои имат единодушно мнение.  В момента се търси превозвач, който да обслужва маршрутна линия към „Владая“. Относно искането за удължаването на трамвайна линия 5 към района , Крусев обясни, че проучване е показало, че се е нужно да се съборят над 50 къщи, за да се разшири булеварда и да се пусне трамвая.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.