Нормативното убийство на зимния туризъм

На 17 януари 2019 да почерпят

Задигнаха колата на Хю Грант, актьорът моли крадците да му върнат само сценария

Правителството на Тереза Мей оцеля във вота недоверие

Две коли са се ударили челно в Пловдив, трима души са ранени

Убитата млада жена в „Банишора“ е бита, душена и ритана

Остават опашките пред лифта в Банско Кметът на зимния курорт Георги Икономов пред „Труд“: Законодателството трябва да се прецизира

Майк Пенс: САЩ ще се борят, за да гарантират поражението на „Ислямска държава“

Сергей Полунин изгонен от Парижката опера „Лошото момче на балета” обиди гейовете, жените и дебелите

Мъж е пострадал след удар в мантинела на пътя Пловдив – Карлово

25-годишна жена е убита в столичния квартал „Банишора“ По първоначални данни извършител е нейният приятел, който е опитал да се самоубие

Фокуси със сирене въртят търговци и производители Вдигат водното съдържание и сухото мляко в продукта

Дават две данъчни облекчения за деца с увреждания

Ердоган: Дейтънското споразумение трябва да се преразгледа, защото то „не решава бъдещето на Босна и Херцеговина“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 17 януари 2019

280 млн. лева раздаде правителството Парите са за различни проекти и допълнителни разходи на администрацията

Правителството гласува 19,2 млн. лв. за съфинансиране по транспортни проекти. Снимка Пламен Стоименов

Близо 280 млн. лв. за допълнителни разходи реши да отпусне правителството на министерства, агенции и общини. Парите отиват за инфраструктурни проекти и за администрацията.

С допълнителни разходи и трансфери по бюджетите на първостепенни разпоредители на заседанието си в сряда правителството си отпусна 810 хил. лв., от които 500 хил. лв. са за изплащане на обезщетения на служители от администрацията на правителството и областните управи.

Осигурени бяха и 310 хил. лв. за извършване на строителни дейности в Бачковския манастир “Успение Богородично”, свързани с отвеждането на дъждовни води извън района на църковната сграда.
Държавната агенция “Електронно управление” (ДАЕУ) получава 500 хил. лв. за назначаване на експерти. На Комисията за защита на конкуренцията се предоставят 230 хил. лв. за “ефективен подбор на висококвалифициран персонал”.

По бюджета на Комисията за защита от дискриминация се отпускат 125 хил. лв. за изплащане на обезщетения по Кодекса на труда на членовете на Комисията от мандат 2012-2017 г.
На община Варна са предоставени 85 млн. лв., за изграждане на бул. “Васил Левски” в участъка от ул. “Подвис” до ул. “Девня” и за изграждане на пробив на бул. “Сливница” от бул. “Ян Хунияди” до бул. “Атанас Москов”.

Допълнително правителството отпусна 19.2 млн. лв. по бюджета на министерството за националното съфинансиране на транспортни проекти по Механизма за свързване на Европа за периода 2015-2017 г.

Отсечката е с дължина 14,5 км
Дават 158 млн. лв. за София-Калотина

Общата стойност на проекта е 177 милиона лева, но 47 млн. лева ще бъдат осигурени по Механизма за свързване на Европа. Със средствата пътят от Граничния контролно-пропускателен пункт “Калотина” до пътен възел “Драгоман” ще стане автомагистрала. Отсечката е с обща дължина 14,5 км, като се предвижда строителство на автомагистрала с габарит 25,5 м. Ще бъдат изградени множество съоръжения – мостове, надлези, подлези, пътни възли и тунели за преминаване на едри бозайници.
Обществената поръчка

за избор на изпълнител беше обявена от Агенция “Пътна инфраструктура” миналия месец, като оферти се подават до 13 ноември. Срокът за изпълнение е 852 календарни дни след възлагане на договора.

Републиканският път от ГКПП “Калотина” и околовръстното на София е част от основната трансевропейска транспортна мрежа. Трасето е част от направлението Лондон – Будапеща – Белград – Ниш – София – Пловдив – Истанбул – Калкута, което е най-краткият път, свързващ Западна Европа с Близкия и Средния Изток.
За периода 2014-2020 г. общата стойност на транспортните проекти, които ще се финансират от Механизма за свързване на Европа е 794 млн. лева. Те са фокусирани върху развитието на железопътния транспорт и вътрешните водни пътища по основната TEN-T мрежа на Европейския съюз, съобщиха от правителствената пресслужба.

35 млн. лв.
за два жп
участъка

Кабинетът реши да отпусне 35 млн. лв. допълнително на транспортното министерство. Парите се предоставят целево на НКЖИ за завършване на железопътните проекти по Оперативна програма “Транспорт 2007-2013 г.”.
Сумата ще покрие приключването на проектите за реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград, рехабилитацията на участъци по линията Пловдив-Бургас, модернизацията на участъка Септември-Пловдив изграждането на интермодален терминал в Пловдив и развитието на възел София.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Тия мутряги-престъпници на снимката предизвикват гадене и срам, че има такива хмм българи. И откъде взеха парите мафиотите пародия на правителство та да ги раздават? Създава се впечатление, че криминалите-мафиоти са ги извадили от хаххааа собствения си джоб:) Позор и сериозна присъда, до смъртна, в името на България и Българите. Колко е страшно, когато държава се управлява от алчни, жестоки, нагли, неморални бездуховни вещества като тези на фотото..Позор и Проклятие

  2. ТОЧНО ПЪК ТИЯ ОТ БАЧКОВСКИЯТ МАНАСТИР ЩЕ СИ КУПЯТ МЕРЦЕДЕСИ. ВСИЧКИ ЗНАЕМ. И СИ ТРАЕМ. И ЗАЩО СИ ТРАЕМ АЗ ЛИЧНО НЕЗНАМ. ТОВА Е ЛЪЖЕХРИСТИЯНСТВО. ДА БЕШЕ ДАЛ ПАРИТЕ НА БОЛНИ ДЕЦА КРАТУН. АМА НАЛИ И ТОЙ Е ЛЪЖЕХРИСТИЯНИН

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.