На 19 септември 2019 да почерпят

Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

2914 деца се обучават в 46 помощни училища у нас

2914 деца се обучават в помощни училища у нас, сочи доклад за оценка на системата на помощните училища в България, който е изготвен по европейската оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”. 838 педагози и специалисти – психолози, логопеди, рехабилитатори и др. полагат грижи за децата в общо 46 помощни училища – 8 държавни и 38 общински в страната. Помощни училища няма в София област, както и в областите Кюстендил и Смолян.

Все още в много от помощните училища има деца, които ги посещават само по социални индикации, което категорично трябва да бъде преустановено, се казва в отговор на министърът на образованието Красимир Вълчев на депутатски въпрос по темата, съобщава БНР. Това е така, защото в голямата си част от децата, които са в помощни училища нямат сериозни увреждания.

Сред най-големите трудности, които се наблюдават са обстоятелствата, че повечето от помощните училища се намират в малки населени места или в изолирани местности до големите градове, както и опасенията на родителите на децата, които се обучават в момента в помощни училища – “как ще се осигури преходът на децата им и дали и по какъв начин ще се подкрепи адаптацията в нова среда, независимо дали става въпрос за общообразователно училище или в Център за специализирана образователна програма в същата сграда”.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.