3 години затвор за бизнесдама, “спестила” над 8 млн. лв. от ДДС

Варненският окръжен съд осъди  на 2 години и 11 месеца лишаване от свобода, отложено с 5-годишен изпитателен срок, управителка на фирма, укрила ДДС в размер на над 8 милиона лева.

В качеството на представляващ “Атина трейд” ЕООД, в периода от 12 април 2007 г. до 12 юни 2008 г., Айлин Дж. избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – ДДС в размер на 8 529 718 лв., като подала неверни документи пред местната дирекция на НАП във Варна – справки-декларации по ЗДДС, използвала документи с невярно съдържание при упражняване на стопанска дейност при водене на счетоводството и при представяне на информация пред органите по приходите и приспаднала неследващ й се данъчен кредит в този размер.

Съдът уважи и гражданския иск на Министерството на финансите. Това е второ разглеждане на делото срещу Айлин Дж., след като е било върнато от Върховния касационен съд за разглеждане от друг състав на Варненския окръжен съд.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Моля, без възражения съм, ако ме осъдете условно, за половината от от открадната сума / 4 милиона/ .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.