Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

3 години затвор за измамник, взел БМВ-то и апартамента на наивен пловдивчанин

На 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим бе осъден днес от Пловдивския окръжен съд 31-годишният Раиф. М., който бе признат за виновен за извършена измама с цел имотна облага.

До тази нова присъда се стигна след внесен протест на Районна прокуратура срещу решението от май 2016 г. на Районния съд, който наложи наказание на измамника от 3 години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 5 години. Ефективната присъда, наложена от Окръжния съд в Пловдив е окончателна и не подлежи на обжалване. Раиф М. е признат за виновен за това, че на 19 март 2015 г. в гр. Пловдив е причинил на вреда на друг мъж в размер на 134 000 лева. Дотам се стигнало, след като на 12 март 2015 г. Раиф М. посетил заложна къща в Пловдив, собственост на С.П. Двамата постигнали съгласие за цената на заложените от Раиф М. 4 автомобилни джанти. Докато разговаряли, служителят в къщата останал с впечатление, че Раиф М. е заможен човек, който има познанства с високопоставени хора.

На 14 март 2015 г. Раиф М. се срещнал отново с мъжа и го заблудил, че С.П. ще има големи проблеми с полицията, тъй като нямал необходимите документи за дейността на заложната къща. Твърдял също, че предишният собственик на заложната къща щял да го вкара в затвора. Пловдивчанинът повярвал на обвиняемия, защото нямал голям опит в този бизнес. Раиф го убедил да замине за чужбина, като му обещал, че през това време ще направи така, че нещата около него да се подредят, защото имал връзки и пари. Мъжът се съгласил и дори написал пълномощно на обвиняемия да се разпорежда със заложната къща и имуществото му.

Раиф М. изтъкнал необходимостта от получаване на такова пълномощно, защото можело да се стигне до конфискуване на имуществото на С.П, а при нужда той щял да го прехвърли на трети лица. Пострадалият заминал за Англия с билет, купен от обвиняемия. Докато бил в чужбина, двамата говорили няколко пъти по телефона. Раиф М. убеждавал С.П., че трябва да остане в Англия, защото в България бил обявен за издирване. През това време Раиф М. подготвил документите за прехвърляне на апартамент в Пловдив, собственост на С.П.

На 23 март 2015 г. заедно с брокер по недвижими имоти отишли при нотариус. Там Раиф М. показал даденото пълномощно и апартаментът бил прехвърлен на баба му, която той бил довел при нотариуса. На същата дата по сметката на С.П. от сметката на бабата на обвиняемия били преведени 60 000 лв., за покупко-продажба на имота, които той изтеглил. Посочената сума обаче задържал за себе си, като не я предоставил на С.П.

По делото е била назначена стоково-оценъчна експертиза, която установила, че пазарната стойност на апартамента е 130 000 лева. На 19 март 2015 г. Раиф М. с пълномощното успял да убеди притежател на лек автомобил “БМВ 318” да прехвърли собствеността на роднина на съпругата му, след като знаел, че колата била платена и използвана от С.П. Според оценъчната експертиза пазарната стойност на автомобила е 4290 лева.

На 30 март 2015 г. С.П. се върнал от Англия. Раиф М. му обяснил, че докато бил в чужбина бил прехвърлил апартамента му и се налагало С.П. да пренощува в бунгало край Пловдив. На следващия ден пострадалият посетил заложната къща, установил липси на предадени в залог вещи, оттеглил пълномощните си и веднага подал жалба в полицията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.