Верижна катастрофа с участието на багер във Варна

Пиян водач блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив

Делио Роси претърпя инцидент, счупи си ръката

Откриха останките на катастрофиралия ирански самолет

Ученици подпалиха бивше училище с фасове

Отложиха делото по жалба на предполагаемия терорист от ИДИЛ

Синоптичката Нора Шопова: Няма да ме видите гола!

17-годишно момче е паднало от третия етаж на социален комплекс в Роман

Лъжица с размери за Гинес ще рекламира механите в Банско

Отложиха избора за председател на Софийския градски съд

Комисията по досиетата представя във ВТУ сборник от поредицата „Из архивите на Държавна сигурност“

Банско с участие на Международното туристическо изложение в Тел Авив и в София

Пътник е ранен след удар на кола в стълбище

Канцлерът на Австрия отложи посещението си у нас по здравословни причини

В оставащите дни от месец февруари се очаква застудяване

3 години затвор за износител на агнета, бивш шеф на БАБХ-Пловдив получи условна присъда

Ефективна присъда от 3 години затвор при първоначален общ режим получи пловдивският бизнесмен Петко Държиков-Черния, който бе признат за виновен за опит за контрабанден износ в Турция на 1200 агнета, родени в Румъния, на стойност от 184 654,60 лв., извършен в периода между 23 и 30 май 2012 г. с използване на документи с невярно съдържание.

Сред тях са митническа декларация и ветеринаромедицинско свидетелство, че животните са с произход от България, издадено от официалния ветеринарен лекар, списък с номера на българските ушни марки, удостоверяващ, че животните са родени у нас, и фактура, че са закупени в България от “Лайв Сток Интернешънъл” ООД. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Бившият шеф на БАБХ-Пловдив Светлозар Василев получи условна присъда от 1 година лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години като съучастник на Петко Държиков в аферата с 1200-те румънски агнета. Подсъдимият Василев бе признат от Окръжен съд-Пловдив за виновен за това, че на 3 май 2012 г. като шеф на Областна дирекция по безопасност на храните-Пловдив е съставил официален документ – удостоверение за регистрация на животновъден обект № 787/03.05.2012 г. в село Караджово – Събирателен център за дребни преживни животни, предназначени за износ за Турция.

В документа той е удостоверил неверни обстоятелства – че обектът е одобрен с протокол от 03.05.2012 г. от комисия, назначена с негова заповед, и че е собственост на „Лайв Сток Интернешънъл” ООД. Светлозар Василев е лишен и от правото да заема отговорна длъжност в системата на БАБХ за срок от 2 години.

Другите двама подсъдими по делото за опит за контрабанден износ в Турция на румънски агнета като български бяха признати за невинни и се разминаха само с глоби. За бившия главен ветеринарен инспектор на община Садово Йордан Йорданов тя е в размер на 2000 лв., докато частният ветеритарен лекар Васил Деведжиев изгоря с 5000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.