3 г. затвор за двама убити на пътя

Три години затвор при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието и 4 години лишаване от книжка, постанови Окръжен съд-Шумен за шофьор във вторник.

Съдът е признал подсъдимия Илиян С./27 г./ от Шумен за виновен, че на главен път Русе - Варна, при управление на бус "Мерцедес", движил се към Разград, нарушил правилата за движение, като предприел изпреварване в участък от пътя, където то е забранено. С това причинил настъпването на катастрофа с насрещно движеща се кола "Пежо 307" и по непредпазливост причинил смъртта на две лица. В произшествието на 29 март м.г., както "Труд" писа, загинаха мъж и жена от Разград - 45-годишният Звездомир Илиев, директор на общинско предприятие и съветничката от БСП Петя Петрова/35 г./.

Делото пред Окръжен съд – Шумен протекло по общия ред в шест съдебни заседания. Изслушани са били 6 вещи лица, изготвили седем експертизи. Разноските по делото са в размер на 5070 лв.

Близките на пострадалите участваха в наказателното производство в качеството си на частни обвинители. Не са предявени граждански искове. Съдът постанови веществените доказателства по делото, между които и двата автомобила, да останат на съхранение до влизане на присъдата в сила, след което да бъдат върнати на собствениците им.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Варна.

Коментари

Задължително поле