3 месеца условно за мъж, обирал приятелка заради залози

Георги К. е осъден на три месеца условно с три години изпитателен срок, като е признат за виновен за това, че през периода от време от декември 2016 г. до 26 февруари тази година в Дряново задигнал 4330 лв. от дома на своя приятелка.

Обвиняемият и пострадалата се познавали и поддържали приятелски отношения, но без да живеят в едно домакинство. Преди време жената предоставила на обвиняемия ключ от входната врата на апартамента си. Използвайки предоставения му достъп до жилището, мъжът започнал да посещава апартамента в нейно отсъствие. По време на посещенията си обвиняемият узнал, че стопанката съхранява паричните си спестявания в метална незаключваща се кутия, поставена в стар кухненски бюфет в едно от помещенията в апартамента. В тайника тя кътала 4400 лв.и златните си бижута.

Обвиняемият имал склонност към залагания на хазартни игри. През декември 2016 г., използвайки отсъствието на приятелката си, решил да открадне част от спестявания, отворил металната кутия и взел 300 лв. Същият ден посетил пункт на „Еврофутбол“ и проиграл отнетата сума. По-късно, през януари и февруари по същия начин и в отсъствието на пострадалата отнемал на няколко пъти различни суми от кутията, докато останали 20 лв. и 70 евро. Чрез залагания в пунктове на „Еврофутбол“ обвиняемият проиграл всичките отнети пари в общ размер на 4330 лв.

Присъдата подлежи на обжалване.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право