Американски изтребители прогониха руски военни самолети далеч от бреговете на Аляска

Президентът Радев: Свободата на словото не е отговорност единствено на издатели и журналисти, тя е битка на всеки гражданин Държавният глава връчи президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий" на СБЖ

Мая Василева е новият зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане

Графа и жена му на фестивала в Кан (СНИМКИ)

7 дрехи, които правят фигурата пълна

Близките на жертвите в катастрофата край Своге ще получат по 50 000 лева

Представиха сборник в чест на преподавателя във ВТУ проф. Стоян Буров Събитието се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека

Условна присъда и пробация за деца наркопласьори

БАБХ: Няма халогенирани разтворители в зехтина на българския пазар

Издирват ромски съкровища в Северозапада и отвъд Дунав

3 млн. лева са нужни за обходния път на Павликени Строителството на трасето е належащо, за да поеме трафика на камиони, които разбиват улиците на града

Около 3 милиона лева ще струва строителството на обходния път на Павликени по груби изчисления на местната управа. Това съобщи кметът на Общината инж. Емануил Манолов. Строителството на обходния път е крайно наложително, тъй като тежки камиони, зърновози и тирове, които идват от драгажния флот от Свищов, компрометират асфалтовата настилка в града. Обходният път е проектиран през далечната 1982 година като естествено продължение на републикански път III – 303. Отсечката е дълга около 4 километра и е част от трасето Керека- Павликени- Левски, посочи още Манолов. Старите проекти обаче са изгубени в АПИ, но от агенцията са обещали на местната управа да подготвят нови проекти.
„До момента разполагаме само с проекта за стоманобетонов надлез над жп линията, предоставен ни от НКЖИ. Надявам се, ако от агенцията започнат проектиране наново или пък използват за база старите проекти, да готов проект да има до края на годината. Има около 1100 кв. метра земя, която трябва да бъде отчуждена, като предстои да се проведе среща със собствениците на земя“, посочи още инж. Манолов.
В близките дни кметът на Павликени ще се срещне по казуса със заместник- министъра на регионалното развитие Николай Нанков.
„Автомагистрала „Хемус“ ще преминава най- близо до Павликени, на около 2 километра, като в проекта е предвиден пътен възел Паскалевец- Ресен, допълни още павликенският кмет. „Тя ще преминава край единствените кариери за трошено каменна фракция северно от града“. По думите на Манолов, се очаква бъдещото трасе на автомагистралата да стигне до Павликени през 20123 година. Ако дотогава не е изпълнен обходния път има опасност центъра на града да бъде разрушен, заради строителните дейности, които ще се изпълняват съвсем близо.Кметът отчете още, че през последните три години има ремонтирани отсечки от републиканската пътна мрежа в общината.
„Изцяло е рехабилитиран пътя Сухиндол- Павликени, както и трасето Павликени- Караисен, ремонтиран е и пътят Павликени- Горна Липница. Седемкилометровата отсечка Бяла черква- Вишовград се нуждае от рехабилитация, в много лошо състояние е част от пътя Павликени – Велико Търново – 23 километра от него, в частта, която се включва към главен път София- Варна“, допълни инж. Манолов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.