30 деца на лятно училище в Еленския Балкан

Очакваното от деца и родители лятно училище в еленското село Майско работи повече от месец. То отвори врати във връзка с изпълнението на дейности по проект на общината „Услуги за ранно детско развитие в община Елена” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Летните групи са сформирани в основното училище в селото със съдействието на директора на школото  Йонко Петров. С децата работят дългогодишният педагог Румяна Стоянова и медиаторът Красимир Христов, които са назначени след конкурсна процедура.

Дейността по проекта има за цел да повиши готовността на малчуганите от целевата група и мотивацията им за равен старт с техните връстници при постъпването  в първи клас. Акцентира се върху допълнителната подготовка на бъдещите първолаци в смесеното училище и преодоляване на затрудненията в изучаването на българския език. В лятното училище образователните елементи се комбинират с игри и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия ги свят, запознават се и с най-важните правила за безопасност на движението.Набавени са учебни помагала, тетрадки, пособия и много игри за занимания в стаята и за спорт навън.

Услугата се предоставя безплатно. На децата е осигурено хранене, като финансирането за него е от бюджета на проекта.За два месеца в лятното училище, което ще работи до 31 август,  ще бъдат обхванати 30 деца от Майско.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете