Серия земетресения са регистрирани край остров Закинтос

Зов за помощ! Нека помогнем на 28-годишния Владислав Кипров от Благоевград

Задържаха 27-годишен българин с Европейска заповед за арест в Италия

Илюзията „Титаник” никога не потъва

Пострадала пешеходка осъди застраховател да й плати 15 000 лева обезщетение Заради продължително лечение на фрактура, жената останала с атрофирали мускули на едната ръка

Ще преосмислим дейността на Центъра за интеграция на учениците от малцинствата, заяви министър Вълчев

465 училища и детски градини са в грипна ваканция

Дебатът за цената на водата в Шумен се върти в омагьосан кръг, заяви министър Аврамова

Въпросите, от които Гебрев бяга като дявол от тамян Три опита да превземе "Дунарит", точи го в полза на Цветан Василев и Малофеев

Заловиха четирима крадци на ток в Берковско

78-годишен мъж е починал при пожар в центъра на Русе

Екатерина Захариева: Краткосрочните пътувания на европейските граждани до Великобритания ще са без визи

Грипната ваканция в Бургас се удължава

Парламентът прие на първо четене Закона за социалните услуги

Два изтребителя-бомбардировача Су-34 са се ударили над Татарския пролив

30% повече разрешителни за строеж са издадени в Търновско за три месеца

През второто тримесечие на 2018 г. общинските администрации на територията на област Велико Търново са издали разрешителни за строеж на 26 жилищни сгради с 288 жилища в тях и с 38 888 кв. м разгъната застроена площ (РЗП) и на 45 други сгради с 25 863 кв. м РЗП.

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради се увеличават с 30%, броят на жилищата в тях – с над седем пъти, а разгънатата им застроена площ – с близо шест пъти.

В сравнение с второто тримесечие на 2017 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради в областта намалява с 52%, но броят на жилищата в тях се увеличава със 121%, а разгънатата им застроена площ – със 119%. При другите видове сгради броят на издадените разрешителни за строеж се увеличава със 7%, докато общата им застроена площ намалява с 23%.

През второто тримесечие на 2018 г. в област Велико Търново е започнал строежът на 30 жилищни сгради с 381 жилища в тях и с 46 851 кв. м обща застроена площ, и на 33 други сгради с 15 748 кв. м РЗП.

Спрямо предходното тримесечие започнатите жилищни сгради се увеличават със 131%, жилищата в тях – с 28 пъти и общата им застроена площ – със 17 пъти. Броят на започнатите други сгради нараства със 74%, а тяхната РЗП – с 214%.

В сравнение с второто тримесечие на 2017 г. започнатите нови жилищни сгради нарастват със 150%, жилищата в тях – с близо 31 пъти, а разгънатата им застроена площ – с 15 пъти. Броят на започнатите други видове сгради се увеличава с 65%, а общата им застроена площ намалява с 35%.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.