Глобиха над 43 000 шофьори от началото на акция „Зима“

Италианска светкавица с мощността на 819 коня Sian е първият хибрид на Lamborghini и най-мощният модел на марката

Какво правят пенсионери в публичен дом?

Все още се издирва мъжът, който нападна и рани жена при обир в газстанция в София

Днес е Световният ден в памет на жертвите от катастрофи

Мъж уби три от децата си и съпругата си в Сан Диего, след което се самоуби

Зодиите на пътя

На 17 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 17.11.2019

Жена е била ранена при въоръжен обир на газстанция в София

Хиляди се събраха на протест срещу Николас Мадуро във Венецуела

Зловещият Какамо – между легендите и историята Каменното орлово гнездо сякаш е обитавано от призраци

Конят, който предизвика катастрофа със 7 ранени, е безстопанствен

Родителите на починалото 3-годишно дете: Лекарите виждаха, че умира

Към „историята си” добавяме истерия След Паисий, комай нищо

30 реализирани проекти в Пловдивско по националната кампания „Чиста околна среда-2016“

Общи 30 са реализираните проекти в област Пловдив от националната кампания „Чиста околна среда – 2016 година“, организирана от ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) и МОСВ (Министерство на околната среда и водите). Финансовата подкрепа за кметствата бе до 10 000 лв., и до 5000 лв. за учебните заведения, като 13 детски градини и училища в Пловдивска област обновиха с тези пари дворовете си.

В 3 кметства в община Първомай – Татарево, Буково и Градина са изградени площадки за отдих. В съществуващ парк в Буково зелените площи и алеи са почистени от отпадъци и е изградена зона за спорт и отдих за местните жители. Монтирани са фитнес уреди на открито, пейки и кошчета за отпадъци, изградена е алея от бетонови плочи, а в зелените площи са засадени декоративни дървета, храсти и цветя. Съществуващата метална ограда е ремонтирана и боядисана с блажна боя. Това е вторият реализиран обект с подкрепата на ПУДООС в първомайското село, в което живеят над 500 души.

В община Карлово със средства от ПУДООС са обновени паркове в 3 кметства – Войнягово, Баня и Ведраре, както и 2 учебни заведения. В 3 кметства в община Раковски – Шишманци, Стряма и Чалъкови, също са обособили паркове за отдих и спорт, а ОДЗ „Щастливо детство“ е с обновена детска площадка. В хисарското Мало Крушево е изградена площадка с фитнес уреди на открито, монтирани са пейки и кошчета за отпадъци. В Нареченски бани е изградена зона за отдих, положен е насип от 200 кв.м с виброплочи, поставена е беседка, монтирани са чешма с питейна вода и детски съоръжения. До тях е обособен пясъчник, а самата площадка е обезопасена с декоративна дървесна ограда.

В село Белащица (Община Родопи) кметството е продължило благоустрояването на парка в центъра на населеното място. Съборен е стар павилион и на негово място е поставена тенис маса. Засадена е декоративна храстова и дървесна растителност. Изработена е и бетонова маса за игра на шах с две пейки. В община Пловдив са изградени 3 зони за отдих и спорт, 2 от които са в район „Западен“ и 1 в район „Тракия“. Пет детски градини в Пловдив също са обновени по програмата на МОСВ, като 4 от тях са в район „Централен“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.