Спипаха 400 литра нелегален алкохол в къща в Поликраище

Има риск от разхлабване на фискалната политика

Задържаха младеж, пребил жена от Елена

Неправоспособен и пиян водач карал мотор без номера

Проф. Георги Рачев: Катастрофалните сценарии за климата не се потвърждават, но продължава бавното затопляне В Черно море толкова високи температури не са регистрирани от 40 години, каза климатологът

На 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Григор Димитров падна с още 4 места в световната ранглиста Това е най-лошото класиране за българина от 28 май 2012 г.

Руски изтребител летя в близкия комсос (ВИДЕО)

Изтича срокът за подаване на заявления за АЕЦ „Белене“

Каква е разликата между добрия и страхотния адвокат?

Румяна Арнаудова: Мартин Трифонов е убил детето с камък

Датският премиер: Идеята да продадем Гренландия на САЩ е абсурдна

Семейство с деца излетя от пътя заради коне в Благоевград

Възстановено е движението по столичния булевард „България“

30 студенти от британски университети избраха Философския факултет на ВТУ за стаж Инициативата е на българската студентка в University College London Мирела Великова

Тридесет студенти, които следват в престижни британски университети, но са от различни държави, и тази година избраха Философския факултет на Великотърновския университет, за да проведат своя летен стаж. 17 от тях вече приключиха обучението си, а 13 започват от сряда образователния курс.

В зала „Европа“ на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ректорът проф. д-р Христо Бонджолов се срещна с младежите.

„В момента Великотърновският университет е домакин на друго голямо събитие – 42-я Международен летен семинар по български език и култура, в който участват около 100 участници от 36 държави. Това е различен формат, в който също сте добре дошли през следващата година. Ние вече имаме опит с ваши колеги, които бяха на стаж във Великотърновския университет. Изключително доволни сме от ползотворното сътрудничество и от резултатите, които постигате по време на летния стаж. Надявам се да изкарате незабравими дни в нашия невероятен град. Пожелавам ви успешен стаж“, заяви проф. Христо Бонджолов.

Инициативата е на българската студентка в University College London Мирела Великова и се провежда с подкрепата на Община Велико Търново.

Британските студенти идват в Университета на обучение по четири основни модула на научната област „Психология на социалната работа“.

По време на своя летен стаж, освен обучителните дейности с преподаватели от катедра „Психология“ на Философския факултет на ВТУ, студентите от Великобритания посещават местни социални институции и се включват като доброволци в работата с потребители на социални услуги (деца и възрастни лица).

В края на срещата беше преподписан договорът между Великотърновския университет и „International Future Challengers Limited“, в който са включени нови клаузи, които ще допринесат за разширяването и надграждането на това ползотворно сътрудничество.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.