300 домакинства са без ток в Неделино заради съборен от свлачище стълб

Обилните валежи предизвикаха свлачище, което събори електрически стълб в град Неделино, Смолянска област. Пострадали хора няма, но около 300 домакинства останаха без ток, предаде БНР.

Вследствие на обилните валежи от дъжд и сняг земята тръгна надолу, каза Севдалин Чандъров , който живее на пропадналата улица в града: "Снощи към осем, девет часа пропадна стълб в резултат на свлачище на улица "Бор", квартал "Черешките" в град Неделино. Стълбът пропадна и голямо щастие е, че по това време нямаш хора на това място."

Страдаме всички потърпевши в квартала - зимно време без ток. Много е лошо времето, продължава да вали сняг и дъжд. Земята е подгизнала. Още два стълба са застрашени да паднат на същата улица "Бор".

Кметът на Неделино Боян Кехайов увери: "Взети са мерки. Работят екипите навсякъде, така че няма проблеми, в момента го възстановяват екипи на енергото, и в Згурово и Гарвач се обадиха, че има прекъсване на тока, но координираме действията и хората работят, така че до два часа всичко ще бъде нормализирано."

 

Коментари

Задължително поле