300 ученици от Бургас писаха "Писмо до моя Герой"

През февруари, в читалището, деца от СУ „Константин Петканов“, участваха във викторина за живота и делото на Васил Левски

Децата са адресирали написаното до семействата си

До любими актьори и дори исторически личности

Рекорден брой участници - 300 ученици - от 6 до 19 години, се включиха в литературен конкурс на бургаско читалище. Децата писаха на тема "Писмо до моя Герой". Много от писмата им бяха адресирани до мама и татко, баба и дядо, други до любими актьори, певци, футболисти, исторически личности. 

"Много ученици се включиха тази година в III-то издание на литературния конкурс „Писмо до моя Герой“. Писмата показаха, че щастливото семейство,  си остава най- важно за българчетата.

Точно преди Коледа, става ясно, че децата са щастливи, когато огънят в семейното огнище гори и хората се сбират от различни краища на страната и света, за да са заедно", казаха организаторите от Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”. - "Целта на конкурса е да си спомним за човека, на когото се възхищаваме, по думите и действията и искаме да станем като него, да изразим емоциите си в писмо", уточниха те.

В тазгодишното му издание, творбите се оценяваха от две писателки - Магда Борисова и Ели Видева. 

След края на литературния конкурс, Ели Видева приветства всички участници в „Писмо до моя герой“. 

Писателката коментира, че за нея е било истинско удоволствие да прочете писмата. - "Чрез тях ми позволихте да вляза във вашия свят, да почувствам емоциите ви, да усетя съкровените ви мисли и да разбера какви са мечтите ви. Благодаря ви!“,  заяви Видева.

От бургаското читалище - организатор на събитието уточниха, че всички получават електронна грамота на посочен имейл. Отличените деца от страната получават подарък и грамота.

„През февруари тази година, в читалище „Св.св. Кирил и Методий 1985“ , деца от Средно училище „Константин Петканов“, участваха във викторина за живота и делото на Васил Левски.  Те бяха много впечатлени от живота на националния ни герой, до когото сега със сигурност някои са адресирали писмото си“, казаха родители на бургазлийчета от училището. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони