300 хил. лв. иззеха данъчни от касите на фирми

Прибраха оборота на търговци, които не си плащат задълженията към хазната

Над 300 000 лева иззеха данъчни от касите на фирми, които имат дългове към хазната. Акцията на НАП София се е провела в столицата, Боровец, Банско и други населени места в област Благоевград.

Инспекторите са влезли в 51 заведения и магазини на ключови търговски улици в София, за които има данни, че осъществяват дейност и реализират обороти, а същевременно имат образувани изпълнителни дела и не плащат доброволно задълженията си, обясниха от НАП. В рамките на два часа екипите са успели да съберат над 39 000 лева. Всички търговци са направили доброволно внасяне на намерените в касите средства. Принудително са иззети средствата само от един търговски обект, където не е оказано съдействие.

Ден по-рано при акция на данъчните от 18 обекта в Банско, Добринище, Разлог и село Баня са събрани над 35 000 лв., а една от фирмите е погасила целия си просрочен дълг в размер на над 195 000 лева. В Боровец от 20 обекта са събрани над 14 800 лв., а от обекти в Сандански и Петрич сумите са над 29 000 лв.

Продължава засиленият контрол и в зимните курорти и околните населени места. Само за няколко часа в град Якоруда инспекторите са констатирали нарушения в 14 от проверените 20 обекта. Всички обекти нарушители ще бъдат запечатани, съобщиха от НАП.

Коментари

Задължително поле