Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

3000 автомобила ще почистват републиканската пътна мрежа от снега

Създадена е организация за посрещане на зимния сезон. Наличността на материали – сол, калциев дихлорид, инертни материали, е средно над 60% от необходимите количества за цялата страна. 3000 автомобила ще почистват републиканската пътна мрежа. Това информира министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след проведеното днес национално съвещание с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов и директорите на областните пътни управления. На нея бе докладвана подготовката за зимния сезон. Режимът на зимно поддържане на републиканската пътна мрежа влиза в сила от утре – 1 ноември, съобщиха от МРРБ.

Има областни пътни управления с напълно налична и оборудвана техника. В останалите области техниката е ангажирана при извършването на текущи ремонти, но фирмите декларират, че тя може да бъде преоборудвана за 24 часа, каза Нанков.

Всички областни пътни управления са проверени, директорите са подготвени, следим прогнозата за времето, за да осигурим необходимата организация за 24 часа, каза още министърът. Той информира, че ресурсът за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа е до 80 млн. лв. Надяваме се на по-добри атмосферни условия и спестяване на средства, които ако не бъдат изразходвани за зимно поддържане, ще се пренасочат за извършване на текущи ремонти по пътищата през следващата година, добави Нанков.

Проведени са срещи за осигуряване на добра координация с Пътна полиция, Държавна агенция „Автомобилна администрация“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Проведохме и среща със Съюза на българските автомобилисти, след която отново призовахме шофьорите да сменят гумите на автомобилите си със зимни, информира Николай Нанков.

Ще затваряме пътни участъци при предпоставки за възникване на кризисни ситуации до нормално осигуряване на тяхната пропускливост, за да няма бедстващи хора, заяви министърът.

Николай Нанков съобщи, че вчера е започнало залесяването на участъка от АМ „Тракия“ в района на Карнобат с кипарисови видове за снегозащита. Ако е успешен, ще бъде приложен по всички магистрали, допълни той. Започнал е и монтажът на снегозадържащи съоръжения в участъци по магистралите „Тракия“ и „Хемус“.
Няма да бъдат допускани компромиси с фирми, които не се справят или по тяхна вина не извършват качествено задълженията си, заяви министър Нанков.

Директорът на дирекция „Пътно поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ Инж. Михаил Рашков съобщи, че през миналия зимен сезон са налагани неустойки в размер между 10 хил. лв. и 40 хил. лв. и посочи, че акцент в работата през тази зима е взаимодействието с метеоролозите. Искаме да изпреварим снега, да извадим техниката, преди да е започнал снеговалежът, допълни той.

Готви се изцяло нова методика за новите договори за зимно поддържане, които трябва да бъдат сключени и да влязат в сила през следващата година, след като изтекат действащите в момента 4-годишни контракти. Процесът ще бъде изцяло организиран по нов принцип и ще бъдат предвидени по-сериозни санкции, като е възможно да бъдат сключвани рамкови споразумения. Ще преценим кой е най-удачният подход и през месец декември ще стартираме процедурите, информира министър Нанков.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете