Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

3000 лева глоба за данъчна, огласила поверителна информация

Апелативният съд във Варна отмени оправдателно решение на Варненския окръжен съд спрямо данъчна служителка Бехтие Османова. След протест на прокуратурата състав на въззивната инстанция призна данъчната служителка за виновна за разгласяване на данъчна и осигурителна информация, което е забранено с Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и се наказва за престъпление по член 360 от Наказателния кодекс, съобщиха от държавното обвинение.

Протестът срещу оправдателното решение на Варненския окръжен съд бе поддържан и от представителя на Апелативна прокуратура с настояване данъчната служителка да бъде призната за виновна за извършването на умишленото деяние, което се наказва с лишаване от свобода до 1 година или с пробация. С решението си Апелативният съд освободи от наказателна отговорност Бехтие Османова, която е неосъждана до момента и й наложи глоба от 3000 лева.

Със заповед на директора на ТД на НАП във Варна през март 2011 г. била възложена ревизия на варненско семейство по Закона за доходите на физически лица. Ревизията трябвало да извърши екип от две данъчни служителки, едната от които Бехтие Османова. През периода от 19 май 2012 г. до 24 май 2012 г. Османова потърсила собственика на частна счетоводна кантора във Варна – В.Ив., който бил нейн добър познат, и го помолила да й помогне в приключването на данъчната ревизия. Поискала от него да изготви годишните парични потоци на съпругата.

За целта данъчната служителка, която е старши инспектор по приходите, изпълняващ функциите на ръководител на екип, предоставила няколко папки с документи и цялата информация за банковите сметки на ревизираната М.Г. по електронната му поща. Файлът бил качен на десктопа на служебния компютър на частния счетоводител и можел да се вижда и от други работещи в счетоводната кантора, която изготвила два варианта на ревизионния доклад на проверяваната М.Г., както и на съпруга й Б.Г.

В предоставените от Османова документи се съдържала информация за банковите сметки на двамата, размера на доходите, приходите и дяловите им участия в различни фирми на съпрузите, както и информация за задграничните им пътувания.

Решението на Апелативния съд е окончателно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете