3000 певци и танцьори чакат на Народния събор в Пловдив през май

Близо 3000 участници от над 50 градове и села от цяла България се очакват да пристигнат в Пловдив за участие във второто издание на "Народен събор 2017", което ще се проведе на 13 и 14 май в парк "Лаута" в жк "Тракия".

"Предвиждаме две сцени, на които ще се представят съставите. Още една сцена, предназначена само за народни танци, пък ще дава възможност на хората за веселба", коментира кметът на район "Тракия" Костадин Димитров.

С участие на родолюбиви организации ще бъде даден старт на тържеството с пресъздаване на моменти от Възраждането. В програмата се предвижда участие на големите фолклорни ансамбли "Тракия" и "Родопа". "Всички родолюбци са добре дошли, ще бъде приятно да видим повече българи, облечени в носии. Дано да успеем да се хванем на най-голямото пловдивско хоро в парк "Лаута", допълни райкметът Костадин Димитров.

"Над 50 000 души посетиха събора през 2016 г. Надявам се и тази година да имаме същия успех", коментира Димитър Михов, съорганизатор на Народния събор. Той е част от културния календар на Община Пловдив и е в подкрепа на домакинството на града като Европейска столица на културата през 2019 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България