3000 нарушения по пътищата за месец в Шуменско, наказаха и 36 пешеходци

Снимка: Николай Каламов

2 931 нарушения по пътищата на Шуменско са установили пътни полицаи само за месец ноември. Най-голяма част от прегрешенията на шофьорите са свързани с превишената скорост и 1 151 са уличени да карат бясно по пътищата. Поне по двама неправоспособни на ден са хващали катаджии, общо 73 са били водачите без книжки, съобщават от ОДМВР-Шумен.

От движение са спрени 172 автомобила, а причините са - техническа неизправност, липса на регистрация или несключена застраховка Гражданска отговорност.

По време на проверки в Шуменско са засечени и 165 шофьори, които не са използвали обезопасителен колан или каска, а други 18 са говорили по мобилен телефон, без да ползват устройство „свободни ръце“. Както "Труд" писа, срещу тези нарушения шуменската полиция поведе мащабна акция и отпечата специални листовки, които предупреждават за последствията.

За неправилно спиране и паркиране са наложени глоби на 547 водачи.

Снакционирани са и 36 пешеходци, които са забелязани да пресичат на необозначено място. Други пък, са минавали на червен светофар и също ще плащат глоби.

49 са катастрофите в Шуменско за ноември. Те са значително по-малко от същия месец на м.г., но жертвите са пет души, след като в тежко произшествие загинаха трима за ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право