Вижте посещението на Бойко Борисов в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Александър Вучич: Благодаря на премиерите на България, Гърция и Румъния за подкрепата по пътя ни към Европа

„Зелените“ пак лъжат, този път за „Корал“ Няма защитени растителни видове в имота край плажа, собственост на испански мега инвеститор

Алексис Ципрас: Когато говорим за Западните Балкани става дума за Европа

Разпределят парите от продажбата на Общинска банка

Виорика Дънчила, министър-председател на Румъния: Уверявам Бойко Борисов в нашата подкрепа за постигане на целите на Българското председателство

Бойко Борисов: Горд съм с политическия елит на Балканите Вучич слуша българския премиер без преводач

Даяджии прибирали до 600 евро от фирми Над 11 инспектори арестувани по подозрение за рекет, преценяват колко ще обвинят

Джамбазки за двойния стандарт при храните: Когато фактите говорят, брюкселските лицемери и българските им микрофони мълчат

Чрез камбанен звън бе изпълнена песен на Авичи в негова памет

Съперничка топи разликата с Ердоган

КЕВР без право на глас по сделката с ЧЕЗ Депутатите се отказаха да увеличат правомощията на регулатора

Велико Търново увеличи населението си с 1000 души за година

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 25 април 2018

314 проверки извършиха екоинспектори от Търново за пет месеца Издадени са санкции за над 17 000 лв

РИОСВ – Велико Търново подготви информация за своята дейност в периода януари – май 2017 г. Поводът е Световния ден на околната среда – 5 юни, на който се акцентира върху грижата за опазването на природата. Честването на този ден от 1972 г. до днес се осъществява под егидата на Програмата на ООН. Посланието тази година е „Свързване на хората с природата“.

През януари – май РИОСВ – Велико Търново издаде 1029 административни акта във връзка с провеждане на процедурите по ОВОС, екологична оценка и оценка за съвместимост и разрешителния и регистрационен режим по реда на Закона за управление на отпадъците, с което е постигнато по-добро управление на инвестиционния процес и прилагането на действащото екологично законодателство на местно ниво.

Извършени са 314 проверки на 300 обекта на територията на Великотърновска и Габровска област. От тях 177 са по утвърдения годишен план на инспекцията, а 137 са извънредните проверки – последващ контрол на дадени предписания, по заповед на министъра на околната среда и води и по сигнали и жалби от граждани.
За периода в инспекцията са постъпили 31 сигнала и жалби за замърсявания на компонентите на околната среда. По 23 от тях са извършени проверки, а останалите 8 са препратени за решаване по компетентност от други институции. От проверените 23 жалби и сигнали, свързани с правомощията на инспекцията, е установено, че само 15 са основателни.

В резултат на контролната дейност са съставени 12 акта за установяване на административни нарушения, по които са издадени 7 наказателни постановления на обща стойност 17 100 лв. Наложени са четири текущи месечни санкции в размер на 7589, 58 лв. за замърсяване на околната среда над допустимите норми по компонентите „въздух“ и „води“.

От началото на годината до края на май са събрани общо 67 443 лв. от наложени глоби и санкции. За отчетния период в резултат на контролната дейност са предприети мерки за привеждане в съответствие с изискванията на екологичното законодателство на 67 обекта.
От началото на годината са отбелязани четири природозащитни дати с инициативи с деца, ученици, учители и експерти. Предоставен е достъп до информация на осем заявители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.