Дирят издайници в „Роскосмос“ Похитена е свръхсекретна информация за новите хиперзвукови оръжия

Люта конкуренция между отличници за вход в Медицинския университет във Варна

Министър Ангелкова: Очакваме над 5,5 млн. чуждестранни туристи това лято

Най-малко 14 ранени след нападение с нож в Германия

БАБХ: Експертната мисия на ЕК потвърди наличието на чума в България

Ангела Меркел: Европа и Германия не могат да разчитат на САЩ

Новият шеф на НЗОК д-р Дечо Дечев: Медицински одит трябва да мине на подчинение на премиера

Задържаха каналджия и седем чужденци

Глобиха близо 500 шофьори за неправилно паркиране в синята зона

Тръмп обвини ЕС и Китай във валутни манипулации

Николай Николов: „София – град за хората“ пак остави крайните квартали на произвола на съдбата

Варна става кандидат за Европейска столица на туризма

Възстановиха войнишкия паметник на Пети полк в Шумен

МОН предлага за обсъждане график на ваканциите и изпитите през следващата учебна година

Министър Ангелкова подкрепи идеята на бранша за ваучери за здравни почивки Туризмът ще се бори за евросредства за реклама

314 проверки извършиха екоинспектори от Търново за пет месеца Издадени са санкции за над 17 000 лв

РИОСВ – Велико Търново подготви информация за своята дейност в периода януари – май 2017 г. Поводът е Световния ден на околната среда – 5 юни, на който се акцентира върху грижата за опазването на природата. Честването на този ден от 1972 г. до днес се осъществява под егидата на Програмата на ООН. Посланието тази година е „Свързване на хората с природата“.

През януари – май РИОСВ – Велико Търново издаде 1029 административни акта във връзка с провеждане на процедурите по ОВОС, екологична оценка и оценка за съвместимост и разрешителния и регистрационен режим по реда на Закона за управление на отпадъците, с което е постигнато по-добро управление на инвестиционния процес и прилагането на действащото екологично законодателство на местно ниво.

Извършени са 314 проверки на 300 обекта на територията на Великотърновска и Габровска област. От тях 177 са по утвърдения годишен план на инспекцията, а 137 са извънредните проверки – последващ контрол на дадени предписания, по заповед на министъра на околната среда и води и по сигнали и жалби от граждани.
За периода в инспекцията са постъпили 31 сигнала и жалби за замърсявания на компонентите на околната среда. По 23 от тях са извършени проверки, а останалите 8 са препратени за решаване по компетентност от други институции. От проверените 23 жалби и сигнали, свързани с правомощията на инспекцията, е установено, че само 15 са основателни.

В резултат на контролната дейност са съставени 12 акта за установяване на административни нарушения, по които са издадени 7 наказателни постановления на обща стойност 17 100 лв. Наложени са четири текущи месечни санкции в размер на 7589, 58 лв. за замърсяване на околната среда над допустимите норми по компонентите „въздух“ и „води“.

От началото на годината до края на май са събрани общо 67 443 лв. от наложени глоби и санкции. За отчетния период в резултат на контролната дейност са предприети мерки за привеждане в съответствие с изискванията на екологичното законодателство на 67 обекта.
От началото на годината са отбелязани четири природозащитни дати с инициативи с деца, ученици, учители и експерти. Предоставен е достъп до информация на осем заявители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.