Баща наркоман намушка с нож 7-годишното си дете във Варна

Премиерът Борисов: Много правителства работиха за отпадането на мониторинга, всички трябва да са доволни

Банката за развитие посреща акционерите на Европейския инвестиционен фонд в София

Самолет се разби на улица в Бразилия, има жертви и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

3200 души са аплодирали спектаклите на театъра в Търново през ноември

Общо 19 представления пред около 3200 души публика са изиграли артистите от Музикално-драматичен театър /МДТ/ “Константин Кисимов” във Велико Търново през ноември. 15 от представленията са били на търновска сцена, а останалите четири в турне. Артистите от търновския театър са гостували в Стара Загора, Тутракан, Харманли и Килифарево.

Инициативата „Театър в малкия град” стартира през ноември в храма на Малпомена в старата столица. Идеята е трупата да гостува със свои постановки в малките градчета и по-големите села от областта. „Мисия на екипа на нашия театър е да осигури достъп до култура и изкуство на всички български граждани, независимо от мястото, където живеят. Има ли сцена в селището, ние ще я използваме. По този начин искаме да вдъхнем живот на тези позабравени културни средища, каквито са читалищата, тъй като на много места те са затворени от години, а и да мотивираме българите да ходят на театър”, обясни маркетинг управителят на театъра Алфидин Раифов.

Кампанията започна от Килифарево, където артистите изиграха в читалището историческата постановка „Величието Асеневци”. До края на месеца те ще представят там и „Госпожа Министершата”. В първия месец на 2017 г. трупата на МДТ ще обиколи и другите по-малки градчета в региона.

В Тутракан търновският театър представи обичания спектакъл „Българи от старо време”. По покана на МДТ в представлението участва и фолклорният ансамбъл при читалище „Н. Й. Вапцаров” в града. Културното събитие беше посветено на Деня на народните будители, а в знак на благодарност кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов изпрати поздравителен адрес до ръководството и екипа на Музикално-драматичния театър във Велико Търново.

В Стара Загора драматичната трупа е представила детската продукция „Карлсон и дребосъчето” в най-голямата детска градина в града. Съвсем скоро спектакъла ще гледат малчуганите от всички старозагорски детски заведения. Това е поредното постижение на търновския театър в мисията му да забавлява и образова детската и младежка публика. В Стара Загора с голям успех беше представена постановката „Величието Асеневци”, като само за три дни артистите изиграха шест представления пред учениците от всички училища в града.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.