3250 лв. награден фонд на конкурс за макети на фотографски книги в Пловдив

3250 лева е наградният фонд на конкурса за макети на фотографски книги „Фокомакет”, организиран от фондация „Пловдивско фотографско средище и галерия „Лаутлиев”.

Идеята на програмата „Фотомакет” е да представи фотографската книга като самостоятелна и пълноценна форма на фотографско творчество. „Фотомакет” е пилотен вариант на фотографската книга, неин физически оригинал, създаден самостоятелно и без участие на издателство, като могат да участват проекти, изработени в тираж до 25 броя. Книги, издадени с корична цена и с ISBN, не се приемат, а електронни варианти на книгите в конкурса не могат да участват.

Допустимата минимална възраст за участниците е 18 години, като всеки може да представи до 3 проекта, а крайният срок е 27 септември. Участието в конкурса е безплатно, а журито ще оценява фотографския проект, идея, дизайн, полиграфическо изпълнение. Наградите в конкурса са за финансиране на тираж на тираж на макетите за книги, като класираният на първо място ще получи 1500 лв., на второ – 1000 лв., а на трето – 750 лв. Спонсори на фестивала са „Фотосинтезис” ЕООД , „Динафос” ЕООД, „Фактор-България” ЕООД и „КЦМ 2000" АД.

Фондация „Пловдивско фотографско средище” е организатор и на „Международните фотографски срещи”, които се провеждат с финансовата подкрепа на Община Пловдив под знака на „Пловдив - Европейска столица на културата – 2019”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони